Vloerisolatie specialist Niels van den Broek

Vloerisolatie aanbrengen

Onder de term vloerisolatie vallen alle mogelijkheden in isolatie om de onderkant van de woning te isoleren. Daarbij hoort ook de kruipruimte. Onderzoek heeft aangetoond dat het aanbrengen van vloerisolatie een behoorlijke besparing op energiekosten oplevert. Los van een gezonder leefklimaat en meer comfort in de woning.

Het aanbrengen van vloerisolatie kan op verschillende manieren. Er zijn vele soorten vloerisolatie zoals, PUR isolatie die tegen de onderzijde van de vloer wordt gespoten. Of Isolatie korrels, parels, waarmee de gehele kruipruimte wordt gevuld.
Wil je hier meer over weten kijk dan bij soorten vloerisolatie.

Vloerisolatie aanbrengen? Vraag eerst een kruipruimte inspectie aan

Wij werken als vloerisolatie specialist met TONZON vloerisolatie. Het aanbrengen van TONZON vloerisolatie kunt u natuurlijk zelf doen, hier zijn beschrijvingen voor te vinden. Vraag is alleen of u daarmee het beste resultaat behaald. Wij brengen dagelijks vloerisolatie aan in kruipruimtes door heel Nederland. Wij weten als geen ander waar op te letten en hoe we de vloerisolatie het beste bevestigen.

kruipruimte inspectie voor offerte en aanbrengen

Voorafgaand aan het aanbrengen van vloerisolatie komen wij uw kruipruimte inspecteren. Deze kruipruimte inspectie is gericht op de hoeveelheid te gebruiken materiaal. De toegankelijkheid van uw kruipruimte en hoe deze er aan de onderzijde van uw vloer uitziet. Hoe lopen de leidingen en afvoeren onder uw vloer? Zijn er lekkages, zichtbaar of juist niet zichtbaar. Zijn er koudebruggen waar we op moeten letten. Denk daarbij aan scheuren of kieren of vochtplekken. Door gebruik te maken van een warmtebeeld camera tijdens de inspectie van uw kruipruimte brengen we ook voor het oog niet zichtbare problemen aan het licht. Of sluiten we deze juist uit.

Het aanbrengen in de kruipruimte

Het aanbrengen van vloerisolatie in de kruipruimte zelf vraagt ons inziens een bepaalde aanpak. Inzicht in factoren die bepalen hoe bijvoorbeeld de bodemfolie aangebracht dient te worden. Denk eens aan het vochtgehalte in de kruipruimte. Is er wel of geen water aanwezig op de bodem? Hoeveel water staat er? Iedere kruipruimte is weer anders, door onze jarenlange ervaring kunnen wij uw kruipruimte lezen. Vocht, water en andere factoren laten als het ware littekens achter. Deze littekens zijn medebepalend voor het aanbrengen van de vloerisolatie. Naast de vloerisolatie zelf dient er gekeken te worden naar de kruipruimte ventilatie. Hoe is de ventilatie, is deze voldoende of juist niet. Hoe kan deze ventilatie worden verbeterd? Hoe zit het met de vloer? Wat voor vloer heeft uw woning? Een betonvloer of een houten vloer? Waar moet op gelet worden bij een houten vloer?

Vloerisolatie onder houten vloer aanbrengen

Het aanbrengen van vloerisolatie onder een houten vloer vraagt wat extra aandacht voor zaken als vocht, houtrot, zwammen en andere schimmels. Het zomaar aanbrengen van vloerisolatie zonder hier naar te kijken is vragen om moeilijkheden. Vocht is hier vaak een grote boosdoener. Als blijkt dat de vochtigheid te hoog is zal dit eerst aangepakt moeten worden alvorens te isoleren. Staat er water in uw kruipruimte, dient dit eerst weggepompt te worden. Vervolgens pakken we de ventilatie aan en laten we uw kruipruimte drogen. Daarbij brengen we eerst de bodemfolie aan, eventueel met een noppenfolie eronder om ervoor te zorgen dat bij opkomend water de bodemfolie een drijfvermogen heeft. Na controle en een juiste vochtigheid kunnen we isoleren. Hiervoor brengen wij TONZON thermokussens aan tegen de onderzijde van de vloer. Zo ontstaat er een luchtzak die de warmte vasthoud en teruggeeft aan de woning.

Vloerisolatie aanbrengen op aanwezige isolatie

Het is ook goed mogelijk om TONZON vloerisolatie aan te brengen op reeds bestaande isolatie in uw kruipruimte. Natuurlijk is dit afhankelijk van de aanwezige vorm van isolatie. Wij komen bij u ter plaatse uw kruipruimte inspecteren en geven uw een onderbouwt advies.

TONZON vloerisolatie aanbrengen

TONZON vloerisolatie aanbrengen bestaat uit twee delen. De bodemfolie van TONZON die op de bodem van de kruipruimte wordt geplaatst om het vocht tegen te gaan. En de TONZON thermokussens die tegen de onderzijde van de vloer worden aangebracht. Deze tweeledige aanpak levert u het beste resultaat op. De materialen zijn kwalitatief hoogwaardig en de prijs is zeer competatief. Als vloerisolatie specialist hebben wij al jaren geleden gekozen voor TONZON en zijn erkend TONZON dealer voor Brabant en zelfs daarbuiten.

Natuurlijk kunt u een vloerisolatie pakket bestellen en deze zelf aanbrengen. Vraag u zichzelf daarbij af waarom u vloerisolatie wilt aanbrengen en wat u ermee wilt bereiken. Vloerisolatie aanbrengen is een investering in uw woning en uzelf. Het op een juiste wijze aanbrengen van vloerisolatie levert u veel meer op.

    • Een lagere energierekening
    • Een gezonder leefklimaat
    • Meer comfort
    • Een duurzame oplossing

Heeft u vragen of overdenkt u mogelijk uw vloer te isoleren? Vraag dan geheel vrijblijvend advies aan.