Houten vloer isoleren kruipruimte

U zocht op “houten vloer isoleren kruipruimte”. Bij het isoleren van een houten vloer in uw kruipruimte komen een aantal aspecten kijken. Wij weten als kruipruimte isolatiespecialist dat er vele oplossingen worden aangeboden op gebied van isolatie. Waar bent u het beste mee geholpen? Die vraag willen wij graag met u bekijken.

Vloerisolatie houten vloer

Als u een houten vloer heeft boven uw kruipruimte is een kruipruimte inspectie voorafgaande de keuze voor type vloerisolatie van belang. Hoe is het klimaat in de kruipruimte. Is uw houten vloer aan de onderzijde nat? Zien we schimmels, poriënzwammen of andere zwam soorten die het hout aantasten. Of heeft u last van houtworm? Een zeer vervelend en hardnekkig ongedierte probleem. Hoe is het gesteld met de bodem van de kruipruimte? Allemaal vragen die wij meenemen tijdens de inspectie van uw kruipruimte. Naast de met het oog zichtbare aspecten van de inspectie maken wij gebruik van een warmtebeeld camera, hiermee zien we de zogenaamde koudebruggen.

Vochtproblemen bij een houten vloer

Vochtproblemen in de kruipruimte is de oorzaak van houtrot en andere vormen van aantasting van uw houten vloer. Als u overweegt om uw kruipruimte met houten vloer te isoleren is het van belang dat de keuze voor isolatie zowel het vochtprobleem aanpakt alsook het warmteverlies. De vochtproblemen in de kruipruimte wordt aangepakt door te werken met een bodemfolie die op de grond aangebracht wordt. Deze bodemfolie dekt de gehele bodem af zodat optrekkend vocht geen kans meer heeft. Naast het tegengaan van optrekkend vocht is het van belang dan de kruipruimte een goede ventilatie heeft. Als ventilatie van uw kruipruimte onvoldoende is blijft u met vochtproblemen kampen. Door het aanbrengen van goede ventilatie kokers in combinatie met de bodemfolie behoren de vochtproblemen tot het verleden.

Voorkom warmteverlies houten vloer door juiste vloerisolatie

Nadat we vochtproblematiek in de kruipruimte onder handen hebben genomen pakken we het warmteverlies via de houten vloer aan. Door aan de onderzijde van de houten vloer in de kruipruimte warmtekussens aan te brengen. Deze kussens heten thermokussens. De thermokussens werken als een reflector en kaatsen de warme lucht die door de vloer trekt terug. Zo ontstaat er een warmte vacuum en stopt het warmteverlies.

Zelf uw houten vloer isoleren of een isolatie specialist vragen

Natuurlijk kunt u zelf de houten vloer van uw kruipruimte isoleren. Stel u daarbij de vraag of u het beste rendement haalt? Een kruipruimte isoleren is secuur werk, als de isolatie materialen niet goed zijn aangebracht krijgen vocht en warmteverlies nog de ruimte en daalt het rendement van uw isolatie. Als vocht de kans krijgt kunnen de problemen die hierdoor ontstaan doorgang vinden, alleen aan het oog onttrokken. Voorkom dit door een kruipruimte isolatiespecialist de vloerisolatie van uw kruipruimte aan te laten pakken.

Preventief houtworm bestrijden

Bij een houten vloer is voorkomen beter dan genezen. Wij kunnen direct dit probleem voor u aanpakken. Houtworm bestrijden in de kruipruimte zien wij als een aanvullende dienst.  Waarbij we dit preventief kunnen toepassen. U bent daardoor 10 jaar verzekerd van houtwormvrij zijn. Voor meer informatie hierover zie: Houtworm bestrijden kruipruimte.

Camera inspectie kruipruimte

Vraag onze kruipruimte isolatiespecialist