Stank uit de kruipruimte

Een vervelend en vaak voorkomend probleem is stank uit de kruipruimte. Er kunnen vele oorzaken zijn die een vieze geur tot gevolg hebben waardoor er stank ontstaat. Deze stank of vieze geur trekt vervolgens naar boven en komt via de bodem de woning in. De kruipruimte van uw woning heeft een geheel eigen klimaat. Zo is een kruipruimte vaak;

  • koud
  • vochtig
  • luchtdicht(geen beweging in luchtlaag)
  • Een broedplaats voor ongedierte

Deze omstandigheden zorgen voor een ideaal klimaat voor schimmels, zwammen, insecten en ander ongedierte. Als gevolg van een continue veranderende grondwater stand heeft vocht, water op bodem, een grote invloed op het ongedierte. De stilstaande lucht verergert de gehele situatie waardoor er een muffe of vieze geur ontstaat. Vocht trekt in de fundering muren, het hout van een balklaag en de grond zelf met als resultaat stank!

Schimmels en ongedierte onder de grond

De kruipruimte is zoals u zelf kunt constateren donker en vochtig met weinig of geen luchtstroming. Dit zijn de vereisten voor een broedplaats van schimmels, zwammen en ander ongedierte. Het resultaat is niet alleen een nare lucht of stank.

Denk aan uw leefklimaat

De hygiëne van het leefklimaat in de woning staat ook op het spel. Er kan een zeer ongezond leefklimaat ontstaan met klachten als gevolg.

Vocht of zelfs een natte bodem

Vocht of water op de bodem van een kruipruimte is een veel voorkomend probleem. Pak dit aan en voorkom erger. Als vocht kans krijgt om langere tijd in te werken in bodem, muren of hout van de kruipruimte is dat de basis voor de broedplaats van ongedierte. Maar ook houtrot kan optreden op het moment dat er een houten balklaag aanwezig is.

Voorkom dat schadelijk vocht en of water uw kruipruimte aantast en er vieze geuren ontstaan als gevolg van het klimaat en proces dat op gang komt.

Schimmels en vocht in kruipruimte
Vieze natte bodem in kruipruimte

Stilstaande lucht betekent een tekort aan ventilatie

Een derde factor of element voor het ontwikkelen van vieze geuren in de kruipruimte is stilstaande lucht. Een slecht geventileerde ruimte in combinatie met vocht en ongedierte verergert de situatie.

Als u last heeft van stank of een vieze muffe geur en u vermoed dat de kruipruimte hier de oorzaak van is, vraag dan een kruipruimte inspectie aan.

Stank kruipruimte verhelpen

Voor het verhelpen van de stank uit de kruipruimte is een kruipruimte inspectie op zijn plaats. Wij bieden u onderstaande diensten aan;