Over BROA Vloerisolatie

BROA vloerisolatie is een in 2013 opgericht bedrijf. Gespecialiseerd in het isoleren van vloeren en kruipruimtes gericht op de regio Den Bosch, Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen, Woont u buiten onze regio? Bel ons zeker voor de mogelijkheden want wij kennen namelijk een hoog- en laagseizoen. Met name in de zomer is het wat rustiger en zijn we in staat iets verder te reizen.

Na-isoleren van je vloer, wanneer doe je het goed?

Belangrijke pijlers binnen BROA vloerisolatie zijn de oprechte betrokkenheid bij uw situatie en natuurlijk de kwaliteit van het product, waar wij na onderzoek kozen voor TONZON vloerisolatie. Wij geloven dat je voor een optimale isolatie moet uitgaan van de dubbele TONZON aanpak; thermoskussens voor de onderkant van de vloer en een bodemafdekking. Uitermate geschikt voor het isoleren van vloeren en het bestrijden van vochtige muf ruikende kruipruimtes. De thermoskussens en bodemfolie van TONZON behalen door deze combinatie dan ook unieke isolatiewaardes.

Kruipruimte & vloerisolatie advies

Wij verkopen niet altijd JA, soms is het gewoon fysiek niet mogelijk om ons product te installeren en zijn er alternatieven producten die voor uw situatie simpelweg beter zijn. PUR raden wij in de meeste gevallen af, dit doordat wij geen vertrouwen meer hebben in de manier waarop dit wordt verwerkt (gemengd) bij u thuis. Stelregel = als een product een gezondheidsrisico bevat ook al is het klein, gewoon niet doen is ons advies!

Camera inspectie kruipruimte

TONZON vloerisolatie specialist
Niels van den Broek

Kruipruimte en vloerisolatie specialist

Naast technische eigenschappen vinden wij het belangrijk dat u als klant goed geholpen/geinformeerd wordt, wij willen u goed adviseren betreft uw specifieke situatie. Wij vinden het ook leuk om ergens goed in te zijn en dit duidelijk over te kunnen brengen naar u! Daarom ook zijn wij altijd nieuwsgierig naar nieuwe informatie rondom ons vak. Telefonisch kunnen wij u voorzien in een stukje informatie maar doordat er meerdere zaken van belang zijn, plannen wij graag zo snel mogelijk een afspraak in zodat na een indexatie van uw woning, u precies weet waarop en waaraan. Waarna u binnen 24uur een offerte op maat van ons ontvangt.

Waarom Broa vloerisolatie heeft gekozen voor TONZON kruipruimte isolatie:

  1. Hoge isolatiewaarde door unieke manier van weerstand opbouw, de verschillende luchtkamers bevatten een groot volume aan stilstaande lucht wat een bekend natuurkundig verschijnsel is en zodoende, de perfecte isolerende werking geeft.
  2. Vervaardiging van de TONZON thermoskussens behoeft ten vergelijking tot andere isolatiematerialen zeer weinig grondstof en energie.
  3. Gewicht van de thermoskussens zijn afhankelijk van op welke Rc waarde u uit wil komen een gemiddelde van 30 gram per m2 (velletje papier is per m2 gezien al snel 80 gram).
  4. Transport geschied voor 1 woning met een gewone personenauto, geen grote diesel slurpende vrachtwagens, in onze ogen een mooi aspect betreft een totaal duurzaam product.
  5. Polyurethaan is niet verwerkt in het materiaal net zoals chemische brandvertragers. Bij tests door de brandweer zijn verder weinig chemische stoffen gemeten. De folie ontbrand maar verbruikt door het minimale gewicht aan materiaal weinig zuurstof uit uw kruipruimte en geeft verder weinig extra rook. TONZON thermoskussens waren niet zomaar instaat een vloer in brand te zetten in ieder geval zeer, zeer moeilijk, zelfs dunne elektriciteitsdraden bleken onbeschadigd na onderzoek.
  6. Combinatie met anti-radon/condens folie geeft perfecte isolatiewaarde van uw vloer en kruipruimte en behoed u van schimmels en vochtproblemen,waarna u uw kruipruimte zelfs als opslag kunt gebruiken.

Een kritisch punt in vloerisolatie is natuurlijk een juiste installatie

De juiste installatie van TONZON vloerisolatie, thermoskussen en anti-radon/condens folie, vereist een zekere mate van vaardigheid en ervaring. Bij het monteren van de luchtzakken is het bijvoorbeeld zaak dat de luchtkamers goed openstaan alvorens ze in te sluiten. Dat bijvoorbeeld de binnenzak niet dubbel wordt bevestigd (vastgeschoten) aan een flens, wat vooral op houtconstructies bij weinig ervaring goed kan gebeuren. Bij onvoldoende weerstand is het resultaat negatief, het beoogde effect is er niet of nauwelijks en dat is 2 keer negatief voor uw portemonnee en voor niemand goed.

Deskundigheid in vloerisolatie en respect voor uw leefomgeving

BROA vloerisolatie heeft een “speciale opleiding” genoten bij TONZON. Waarbij eerst op het hoofdkantoor in Enschede oefenvloeren zijn geïsoleerd. Waarna het tijd was voor het echte werk. Daarbij veranderde de schone vloer en balken in Enschede in kruipruimtes vol spinnenwebben, hier en daar schimmels, vocht en zand, de houtendragers zaten vol oude spijkers en leidingen. Na de houtvloeren mochten we verder met beton. Onder begeleiding van de met recht zeer ervaren TONZON monteurs hebben wij de fijne kneepjes van dit toch aparte maar uitdagende vak geleerd, waarna het tijd was om op eigen benen te staan.

Wat wij belangrijk vinden zijn de simpele dingen zoals het niet onnodig bevuilen van uw huis, een handje bij binnenkomst. Wij hebben een beroep wat uitgeoefend wordt in kruipruimtes waar de meeste mensen liever niet aan moeten denken, laat staan zelf in gaan kruipen. Dit betekent niet dat wij ons niet hoeven te gedragen, wij respecteren u en uw leefomgeving, mocht uw ervaring na een huisbezoek anders zijn, bel ons even.

Certificering TONZON vloerisolatie

Na de goedkeuring vanuit TONZON te hebben verkregen mogen wij zelf op pad om TONZON vloerisolatie in kruipruimtes aan te brengen. Wij zijn daarbij voor enkele kleine projecten aan uitvoerders voorgesteld. Na diverse dagen van controle en eind evaluaties zijn wij, BROA vloerisolatie, zelfstandige TONZON monteurs. Vele projecten zijn ondertussen uitgevoerd en inmiddels hebben wij een honderdtal verschillende vloeren van beton en hout geïsoleerd met TONZON vloerisolatie thermokussens en bodemfolie.

Wij hebben vandaag de dag nog altijd veel en direct contact met TONZON en zijn zeer dankbaar voor de kans en het ontvangen vertrouwen en zullen dit nooit schaden.