Soorten vloerisolatie: voor – en nadelen

Niemand wil een koude vloer, niet prettig als leefklimaat, nadelig in energiekosten en meer. Vloerisolatie is de oplossing. Natuurlijk kunt u harder stoken maar dit zal niet de optrekkende kou van de vloer tegengaan. Het gevoel van optrekkende kou en koude voeten blijft en is oncomfortabel. Door het toepassen van vloerisolatie heeft u geen last meer van een optrekkend koude blok, uw vloer voelt behaaglijk aan en uw koude voeten behoren tot het verleden.

Koude voeten behoren tot het verleden met vloerisolatie

Door uw vloer te isoleren behoren koude voeten of een koude vloer tot het verleden. Vloerisolatie via uw kruipruimte zorgt ervoor dat optrekkend vocht en kou niet meer mogelijk is. Er zijn vele soorten vloerisolatie; welke soort is voor uw woning geschikt? Als vloerisolatie specialist willen wij u hier graag over informeren. Waarbij wij u ook uitleggen waarom wij voor TONZON vloerisolatie hebben gekozen. Wat u kiest is natuurlijk aan u. Wij als kruipruimte isolatiespecialist streven naar een optimaal resultaat voor onze relaties en willen dit ook graag met u delen.

PUR vloerisolatie

Hoe werkt PUR vloerisolatie in de praktijk? Een PUR isolatie specialist werkt met gespoten PUR. Het isolatie proces gaat als volgt: de isolatie specialist brengt de PUR aan in vloeibare vorm tegen de onderkant van uw vloer in de kruipruimte. Vaak wordt op alles PUR aangebracht onder het motto dat dit beter is voor de isolatie in zijn totaal. Zo wordt ook de bovenzijde van de fundering met PUR bedekt, hier lopen de meningen van bouwdeskundigen over uiteen. Natuurlijk isoleert PUR, er wordt immers een laag aangebracht die uitzet en waardoor zaken als vocht en koud minder worden. Echter het is ook zo dat de randen van een vloer vaak koud en vochtig blijven omdat er een koudebrug is ontstaan. De PUR geleid als het ware ook kou vanuit de kruipruimte bodem via de koudebrug naar uw vloerranden. PUR maakt het ademen van uw vloer bijna onmogelijk. Het is niet zo dat PUR uw vloer hermetisch afsluit. PUR isolatie wordt al geruime jaren toegepast en goed aangebracht werkt het ook, eerlijk is eerlijk.

Vloerisolatie schelpen

Vloerisolatie schelpen is een natuurproduct en kan goed worden aangebracht in uw kruipruimte. Er wordt een laag schelpen aangebracht op de bodem van uw kruipruimte. De dikte is aan te passen aan uw wensen. Door het plaatsen van de schelpen zal het vocht in uw kruipruimte verminderen waardoor deze droger zal aanvoelen. Als we kijken naar het isoleren, eigenlijk is het gewoon uw bodem bedekken, dan geldt dat er een stevig schelplaag wordt aangebracht. Onderhoudsvrij en op basis van een natuurproduct met als resultaat vochtvermindering. Waardoor uw vloer ook droger zal worden. Deze vorm van bodemisolatie werkt eenzijdig en mist ons inziens het e.e.a.

Vloerisolatie parels

Naast PUR en bodem isolatie van uw kruipruimte met schelpen bestaat er een oplossing met vloerisolatie parels. Deze parels worden met een blaasmachine op de bodem van uw kruipruimte aangebracht. De dikte is bepalend voor de te bereiken isolatiewaarde. Ook hier geldt dat dit een gedeeltelijke oplossing is voor uw vloerisolatie. Alleen het probleem van optrekkend vocht en kou uit de bodem van uw kruipruimte wordt aangepakt. De oplossing werkt net als bij schelpen gericht op de bodem. Vaak wordt er gekozen voor parels of schelpen wanneer de kruipruimte erg ondiep is en moeilijk toegankelijk.

Overige soorten vloerisolatie

Zoveel vloeren en kruipruimtes, zoveel soorten vloerisolatie mogelijkheden. Natuurlijk is het isoleren van uw vloer, kruipruimte, afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de daadwerkelijke ruimte onder uw vloer, de kruipruimte. Indien deze bijna dicht zit of niet toegankelijk te maken is dan zult u kiezen voor een isolatie van bovenaf of u moet behoorlijk investeren om de ruimte wel bereikbaar te maken. Zo ziet u, de keuze hangt in deze samen met vele factoren. Indien blijkt dat uw kruipruimte voldoende ruim is om te betreden raden wij u aan eens te kijken naar de vloerisolatie oplossing van TONZON.

Vloerisolatie TONZON

Als kruipruimte isolatie specialist hebben wij gekozen voor TONZON vloerisolatie. De TONZON methodiek is tweeledig en pakt zowel het vocht en kou probleem aan doordat er gebruik gemaakt wordt van enerzijds bodemfolie en anderzijds thermokussens. Voor meer informatie zie: TONZON vloerisolatie

Ongetwijfeld zijn er nog meer soorten vloerisolatie, wij hebben de veel gebruikten soorten aan u willen voorleggen om u een goed beeld te geven.

Kruipruimte inspectie gaat voor vloerisolatie

Alvorens te kiezen voor een bepaalde soort vloerisolatie is het goed om uw kruipruimte te laten inspecteren door een kruipruimte isolatiespecialist. Wij van BROA vloerisolatie komen bij u ter plaatse uw kruipruimte en vloer inspecteren, onze specialisten weten precies waar op te letten en scannen uw kruipruimte met een speciale warmtebeeld camera om ook onzichtbare kou en vocht problemen in kaar te brengen.