Kruipruimte ventilatie aanbrengen tegen een vochtige kruipruimte
Een vochtige kruipruimte is een veel voorkomend probleem in huishoudens. De meest voorkomende oorzaak hiervan is dat de kruipruimte niet goed geventileerd wordt. Zo wordt vocht niet goed afgevoerd en kunnen er nare luchtjes en andere problemen ontstaan.
Voorkomen is beter dan genezen, dus wilt u graag de problemen voor zijn? Neem dan contact op met één van onze ventilatie specialisten en laat u vrijblijvend adviseren.
Vraag BROA Vloerisolatie om uw kruipruimte te ventileren
Door het gebrek aan kruipruimte ventilatie of het niet goed aanbrengen van de ventilatie ontstaat er vocht en kan radon zich ophopen in de kruipruimte. Voorkomen is beter dan genezen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor het ventileren van uw kruipruimte.
Welke problemen krijgt u door slechte kruipruimte ventilatie?
U krijgt verschillende problemen als uw kruipruimte niet goed geventileerd is. Bij de volgende problemen is het aanbrengen van kruipruimte ventilatie het antwoord:
vochtige kruipruimte
nare luchtjes in de kruipruimte
veel last beestjes zoals zilvervisjes, pissebedden en spinnen
Naast deze problemen, is de kans ook groot dat radon gas niet goed afgevoerd wordt als de kruipruimte niet goed geventileerd wordt. Radon is een radioactief gas dat van nature vrijkomt uit de bodem en bouwmaterialen. Het is niet te ruiken of te proeven en is gewoon aanwezig.
In woningen met slecht geventileerde kruipruimtes, kan radon zich net als vocht ophopen. Radon gas is van zichzelf niet schadelijk of gevaarlijk als u het inademt, maar wanneer het zich ophoopt, bindt het zich ook aan vaste stoffen zoals stofdeeltjes. Wanneer u deze stofdeeltjes inademt komt radon in de luchtwegen en kan het wel schadelijk zijn.
Radon kan gemeten worden met speciale apparatuur die onze vriendelijke en vakkundige monteurs bij zich hebben.
Waarom kruipruimte ventilatie?
Zoals hierboven vermeldt, veroorzaakt slechte kruipruimte ventilatie verschillende problemen. Deze zijn niet alleen vervelend, maar in sommige gevallen ook schadelijk voor uw gezondheid. Maar waarom neemt u dan nu kruipruimte ventilatie om deze problemen op te lossen?
Boren gat tbv kruipruimte ventilatie
Slechte kruipruimte ventilatie zorgt voor een vochtige kruipruimte
Een vochtige kruipruimte herkent u vaak aan de vochtige plekken op de grond of aan de muren, misschien ziet u zelfs druppeltjes hangen.
In een ruimte die niet goed geventileerd wordt, ontstaan vaak vochtproblemen.
Vergelijk dit bijvoorbeeld eens met uw badkamer. Wanneer u nooit een raampje open zet, de deur openlaat of een rooster open zet tijdens het douchen, wordt niet alleen uw douchehoek een natte bende, maar ook de rest van uw badkamer.
De warmte die vrijkomt, zet om in vocht wat weer nergens heen kan omdat de ruimte geheel afgesloten is. Na verloop van tijd, zullen er hier ook verschillende vochtproblemen ontstaan.
Datzelfde geldt voor uw kruipruimte, als vocht geen manier heeft om afgevoerd worden, hoopt het zich vanzelf op met alle nare gevolgen van dien.
Slechte ventilatie in combinatie met vocht is een oorzaak van vieze luchtjes in de kruipruimte
Vocht dat nergens naartoe kan, gaat op den duur zorgen voor het ontstaan van nare luchtjes in de kruipruimte. Hetzelfde geldt voor stilstaande lucht. Dit zal u eerst pas ruiken als u de kruipruimte opent, maar wanneer u het ook ruikt als de kruipruimte dicht is, is het tijd om een kruipruimte ventilatie specialist te bellen.
Vocht en slechte ventilatie: een bron voor beestjes
Er komen uiteindelijk niet alleen vieze luchtjes uit uw kruipruimte, maar ook vieze beestjes zoals zilvervisjes, pissenbedden en spinnen. Als deze insecten slechts apart voorkomen in uw huis is er nog niets aan de hand, maar wanneer u met regelmaat een zilvervisje, pissenbed en spin ziet lopen, wijst dit op vocht en slechte ventilatie in de kruipruimte.
Wij zijn er niet alleen om problemen op te lossen, maar we willen ze ook graag voorkomen. Twijfelt u of uw kruipruimte optimaal geventileerd wordt?
BROA, uw specialist op gebied van kruipruimte ventilatie
8,8/10 Beoordeling
We hebben in een korte tijd al duizenden projecten met succes afgerond. Onze klanten waarderen onze diensten dan ook met een 8,8 uit 10.
Deskundigheid in kruipruimte ventilatie
Voor het aanbrengen van kruipruimte ventilatie heeft u in ons een betrouwbare partner gevonden. Door het gebrek aan kruipruimte ventilatie of het niet goed aanbrengen van de ventilatie ontstaat er vocht en kan radon zich ophopen in de kruipruimte.
Wilt u graag advies over kruipruimte ventilatie? Bel ons gerust: 085 330 11 00.
Voorkomen is vaak beter dan genezen, dus vermoedt u dat uw kruipruimte niet goed geventileerd is? Neemt u dan snel vrijblijvend contact met ons!
Respect voor uw leefomgeving
Wij vinden de simpele dingen belangrijk, zoals een handje geven bij binnenkomst en het niet vervuilen van uw huis. Om kruipruimte ventilatie aan te brengen moeten we uiteraard de kruipruimte in en boren. Dit zorgt voor allerlei viezigheid, dit zullen we uiteraard na afloop van de werkzaamheden netjes opruimen.
Garantie en service
BROA is geen eendagsvlieg, daarom geven wij garantie op het geleverde werk. We zijn toekomstgericht en daarom ligt de druk bij ons niet op commercieel verkoop, maar op het helpen van klanten en het samen zoeken naar oplossingen.
Geautomatiseerde bedrijfsprocessen
Uw voordeel hiervan is, is dat we u snel kunnen helpen. Door onze processen zijn we een goed georganiseerd bedrijf. Iedereen heeft zijn of haar eigen taken om uit te voeren binnen het bedrijf, maar we ondersteunen elkaar ook waar nodig.
VCA gecertificeerd
Veilig werken staat bij ons voorop, daarom zien wij erop toe dat al onze medewerkers in het bezit zijn van een VCA certificering en de benodigde veiligheidspapieren.
Daarnaast streven wij er ook naar om het personeel intern op te leiden, voor meer en bredere kennis waar u weer veel voordeel van heeft.
Binnen 24 uur contact
De backoffice en klantenservice zijn goed bereikbaar tijdens kantooruren. U hoeft bij ons niet eindeloos naar de wachtmuziek te luisteren. Buiten kantooruren kunt u uw boodschap inspreken, waarna wij binnen 24 uur contact met u opnemen.
Uiteraard kunt u ons 24/7 mailen. Uw mailtjes worden ook binnen 24 uur beantwoord.
Vraag BROA Vloerisolatie om uw kruipruimte te ventileren
Door het gebrek aan kruipruimte ventilatie of het niet goed aanbrengen van de ventilatie ontstaat er vocht en kan radon zich ophopen in de kruipruimte. Voorkomen is beter dan genezen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor het ventileren van uw kruipruimte.
Wanneer u ventilatie aan wilt laten brengen, heeft u in ons een professionele en betrouwbare partner gevonden. We hebben al meerdere projecten met succes afgerond.
Hoe we te werk gaan vraagt u zich af?
Er zijn twee manieren waarop wij ventilatie aanbrengen in uw kruipruimte:
1. We boren een cilindervormige koker van buiten naar binnen naar uw kruipruimte. Dit noemen we een renovatiekoker De hoek, grootte en positie van de koker meten we nauwkeurig van tevoren. Aan beide uiteinden van de koker plaatsen we een rooster.
Bij het aanbrengen van kruipruimte ventilatie door middel van een renovatiekoker, nemen we de volgende richtlijnen in acht:
We verdelen de renovatiekokers over de gevels en zorgen voor een natuurlijke trek.
Daarna boren we 45 graden schuin vanaf de eerste of tweede voeg.
We plaatsen een lange buis van 60 cm.
Als laatste dekken we het boorgat af met een rooster om o.a. ongedierte buiten te houden.
2. Als het boren van een ventilatie renovatiekoker niet mogelijk is door bijvoorbeeld een geplaatste pui of leidingen die niet verlegd kunnen worden, dan plaatsen wij het zogenaamde koekoek renovatiesysteem.
Plaatsen koekoek ventilatie koker
Bij het plaatsen van het koekoek renovatiesysteem, doen wij het volgende:
We verwijderen één vierkante meter tegels of gras voor uw pui.
Daarna graven 60 cm onder de pui weg tot de fundering.
We boren op 10 cm vanaf de bodem van het gat, een boorgat bijna haaks op de fundering.
Daarna storten we grind voor het afvloeien van regenwater tot 40 cm vanaf de bodem.
We plaatsen een systeem dat de wind geleid en het regenwater af laat vloeien.
Als laatste maken we het gehele gat weer dicht en zorgen we dat het waterpas is.
De hoeveelheid kruipruimte ventilatie hangt uiteraard af van de grootte van uw woning. Voor betonvloeren houden we altijd de volgende regel aan: één buis van vijf cm in diameter, per 10 vierkante meter vloer. En voor houten vloeren volgen we deze regel: twee buizen van vijf cm in diameter, per 10 vierkante meter vloer.
Kruipruimte ventilatie in combinatie met vloerisolatie
Naast specialist op het gebied van kruipruimte ventilatie, zijn wij ook specialist op het gebied van vloerisolatie. Het isoleren van uw vloer heeft vele voordelen, zeker als u ook goede kruipruimte ventilatie laat aanbrengen.
We streven naar een optimaal rendement voor u en daarom hebben we voor TONZON vloerisolatie gekozen.
Voordat wij de keuze hebben gemaakt om TONZON dealer te worden hebben we een lijst met punten opgesteld: de parameters voor een juiste vloerisolatie oplossing. Samen met de contacten vooraf, de samenwerking in afgelopen jaren, is onze keuze juist gebleken om TONZON dealer te worden.
Als TONZON dealer zijn wij in staat om u optimaal te helpen bij het realiseren van goede en gedegen vloerisolatie.
Veel voorkomende misstanden bij kruipruimte ventilatie
We zijn een relatief jong bedrijf, maar we hebben al veel misstanden voorbij zien komen.
Optrekkende kou vanuit kruipruimte
Zo zien we vaak dat mensen het ventilatierooster afplakken, vanwege de optrekkende kou vanuit de kruipruimte.
Waarschijnlijk weet u inmiddels dat er allerlei nare problemen kunnen ontstaan als lucht en vocht niet uit de kruipruimte kunnen ontsnappen.
Wanneer u contact met ons opneemt, voorzien we u graag van gratis advies en een offerte op maat om de ventilatie van uw kruipruimte te verbeteren. Zo bent u snel en professioneel geholpen door een vloerisolatiespecialist.
Uitbouw en nieuwbouw, ventileren ja of nee?
Als u een uitbouw laat bouwen, moet u deze dan ventileren?
Jazeker! U dacht misschien van niet omdat uw huis al geventileerd is, maar daarom is het juist belangrijk om ook in uw uitbouw kruipruimte ventilatie te laten aanbrengen.
Daarnaast zien we ook vaak dat in nieuwbouwhuizen de kruipruimte ventilatie ontbreekt of niet goed is aangebracht. De meeste nieuwbouwwoningen worden volgens het ‘nul-op-de-meter’ principe gebouwd.
Dit houdt in dat de woningen gasloos zijn, vaak zonnepanelen hebben en ook zijn voorzien van een warmtepomp. In de meeste nieuwbouwhuizen wordt triple glas aangebracht in plaats van dubbelglas.
Super groen en toekomstgericht, maar er moet wel gedacht worden aan de kruipruimte ventilatie, anders heeft u snel last van problemen met uw kruipruimte.
Vraag BROA Vloerisolatie om uw kruipruimte te ventileren
Door het gebrek aan kruipruimte ventilatie of het niet goed aanbrengen van de ventilatie ontstaat er vocht en kan radon zich ophopen in de kruipruimte. Voorkomen is beter dan genezen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor het ventileren van uw kruipruimte.
Ik heb water in de kruipruimte staan, moet ik dan mijn kruipruimte ventileren? Vocht en water in de kruipruimte zijn inderdaad tekenen dat de kruipruimte niet goed geventileerd wordt. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor uw vochtige kruipruimte te bespreken.
Helpt kruipruimte ventilatie tegen condens in de kruipruimte?
In de meeste gevallen wel. Of er voldoende ventilatie aanwezig is ligt aan het type vloer dat u heeft. Eén ventilatie gat op 10m2 vloer is hanteerbaar. Soms iets meer, soms iets minder.
Dit komt door de velen verschillende type gronden in Nederland. Van continu vocht aanbod (bodemafdekking vereist) tot aan droge kruipruimtes (alleen vloerisolatie volstaat).
Wat als alleen ventileren mijn vochtprobleem niet verhelpt?
Dan is er gelukkig nog de mogelijkheid om een bodemafsluiter te monteren.In combinatie met kruipruimte ventilatie, zorgt dit voor een droge vloer.
Waarom is een bodemafdekking zo effectief?
Dit komt doordat het overtollig vocht verdampt uit de bodem van uw kruipruimte. Door minimaal 80% van de bodem af te dekken, daalt de luchtvochtigheid binnen drie weken. Hierdoor krijgt u minder optrekkend vocht vanuit uw vloer de woning in.
Waarom moet na het aanbrengen van kruipruimte ventilatie ook vaak mijn vloer geïsoleerd worden?
Koude is een gebrek aan warmte en warmte zoekt de kou op. Dit fenomeen wordt vernoemd in de wet van Fourier. Deze wet stelt vast dat warmte in een ruimte altijd door de schil naar buiten trekt en dan sterk afkoelt.
Om de warmte beter in huis te houden en minder energie nodig te hebben (lees: geldbesparing) om hetzelfde comfort te bereiken, is het belangrijk de kruipruimte volledig te isoleren.
Pak bij vloerisolatie altijd een product met een hoge rd waarde, dit zal het rc beter uitkomen op het totaal. Kijk vooral naar een lage Lambda waarde het zogenoemde warmtegeleidingscoëfficiënt
Wat betekent lambda waarde in de isolatie wereld?
De lambda waarde wordt gebruikt om te bepalen in welke mate een materiaal warmte geleid. Maar u heeft deze waarde ook nodig als u de warmteweerstand van een materiaal of een volledige constructie gaat berekenen.
Een lage lambda waarde is belangrijk, hoe lager hoe beter en hoe langer het duurt dat de warmte door het product heen is en afkoelt!
Vraag BROA Vloerisolatie om uw kruipruimte te ventileren
Door het gebrek aan kruipruimte ventilatie of het niet goed aanbrengen van de ventilatie ontstaat er vocht en kan radon zich ophopen in de kruipruimte. Voorkomen is beter dan genezen. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor het ventileren van uw kruipruimte.