Verkoudheid door vochtproblemen uit de kruipruimte

Een tijdje geleden ontving een van onze specialisten een bericht van een klant die het spoor bijster was. Zij hadden dringend hulp nodig en kampten met de volgende klachten: het houten luik naar de kruipruimte hadden zij al meerdere malen moeten vervangen omdat deze steeds is gaan rotten en de bewoners van het huis zijn vaak verkouden. Zij vroegen BROA om advies en een antwoord op de vraag waar deze problemen vandaan kunnen komen. BROA ging langs voor een inspectie en heeft het raadsel opgelost: de kruipruimte van deze woning werd onvoldoende geïsoleerd.

Gezondheidsproblemen

De bewoners van het huis geven aan dat ze vaak last hebben van verkoudheid, maar de gezondheidsklachten kunnen gedurende een periode veel erger worden. Een vochtprobleem zorgt vaak ook voor schimmels in huis. Schimmels richten schade aan de luchtwegen en vergroot de kans op astma. Dat geldt zeker voor mensen die al last hebben van de luchtwegen. Ook voorhoofdsholteontsteking behoort tot het rijtje klachten als gevolg van schimmels.

Kruipruimte ventilatie

Na grondige inspectie is de kruipruimte van deze klant volledig geventileerd. Er zijn ventilatiebuizen en ventilatieroosters aangelegd. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat de lucht in de kruipruimte continu in beweging is. Deze beweging maakt dat vocht niet kan ophopen, het luik niet meer kan rotten en de bewoners minder verkouden zullen zijn. Aan de bewoners werd gevraagd of zij de kruipruimte, naast geventileerd, ook graag geïsoleerd wilden. De klant twijfelde daar niet over, door de koude vloer afgelopen winter en een te hoge energierekening, is isolatie van harte welkom.

  • Verkoudheid door vochtproblemen in kruipruimte

Kruipruimte isolatie

De kruipruimte is dus niet alleen geventileerd maar ook geïsoleerd. Dit hebben onze specialisten gedaan met TONZON. In onze ogen het meest effectieve isolatiemateriaal met het hoogste rendement. TONZON staat bekend om de dubbele aanpak: bodemfolie en thermokussens. Deze materialen versterken elkaar en zorgen voor het beste resultaat. Isolatie draagt net zoals ventilatie bij aan het verminderen van vocht in de kruipruimte, dus de combinatie tussen ventilatie en isolatie is de perfecte oplossing voor de problemen en klachten die deze bewoners hadden.

Hulp nodig?

Heeft u last van vochtschade en weet u niet waar deze problemen vandaan komen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op, we komen graag langs voor een inspectie zodat we kunnen uitwijzen of uw kruipruimte effect heeft op deze problemen en klachten.