Kruipruimte isolatie: houd de warmte binnenshuis

Kruipruimte isolatie is een veelbesproken vorm van isolatie. Veel huizen met een kruipruimte zijn niet geïsoleerd. Wanneer is het isoleren van een kruipruimte van belang? Welke isolatie soorten zijn er? Wat werkt het beste of is het goedkoopste? Kan ik mijn kruipruimte zelf isoleren. Waar moet ik dan op letten?

Allemaal vragen die voorafgaan aan het isoleren van een kruipruimte. Wij geven u graag advies in hoe u de kruipruimte het beste kunt isoleren.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Kruipruimte isolatie draagt ook bij aan het verbeteren van de wereld, niet alleen die van uzelf ook die van anderen door uw energiebesparing. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Wilt u advies? Vraag dan een gesprek of offerte aan.

Waarom energie besparen met kruipruimte isolatie?

In veel huizen worden diverse vormen van isolatie toegepast of aangebracht, de vloer wordt in deze vaak vergeten. Of omdat bewoners zich niet realiseren dat ook hier veel te besparen is op energiekosten of omdat de ruimte half dicht gestort is en niet of slecht toegankelijk. Dit is jammer, goede kruipruimte isolatie bespaart namelijk veel energie en u bespaart dus op uw stookkosten en energierekening.

Wanneer u contact met ons opneemt, voeren we voor af altijd een kruipruimte inspectie uit. Zo weten we precies hoe we uw kruipruimte moeten isoleren.  Bij BROA vloerisolatie werken we uitsluitend met TONZON vloerisolatie, omdat deze vorm van isolatie tweeledig is en zowel energiebesparing realiseert alsook vocht weert.

Kruipruimte isolatie weert vocht

Het isoleren van een kruipruimte kent vaak twee aandachtsgebieden, enerzijds de bodem van de kruipruimte en anderzijds de vloer van uw woning. Om vocht te kunnen weren dient de bodem bedekt te worden met een afdichting. Deze afdichting zorgt ervoor dat vocht geen kans meer krijgt uw kruipruimte binnen te trekken en zo via muren en andere geleidingen uw vloer binnen te dringen of via de wanden naar uw woning in te komen.

Door het toepassen van bodemfolie en deze goed aan te brengen zorgen wij ervoor dat vocht, nare luchtjes verbonden aan vocht en ongedierte als gevolg van vochtproblemen tot het verleden horen. Het kan zijn dat wij bij het isoleren van uw kruipruimte twee etappes moeten inplannen. Als de ruimte erg vochtig is dan kan het gewenst zijn eerst de bodemfolie aan te brengen zodat de ruimte kan indrogen alvorens onderdeel twee van de isolatie aan te brengen.

Welke vloer voor isolatie kruipruimte?

Voor het isoleren van uw kruipruimte is de vloer vaak van belang, bestaat deze uit beton of betreft het een houten vloer?

Als isolatiespecialist hebben wij gezocht naar een oplossing waarbij het niet uitmaakt wat voor vloer u heeft.

Ons inziens dient een goede isolatie uit twee elementen te bestaan:

  • Een bodemfolie om vocht te weren en uw kruipruimte te drogen.
  • En isolatie materiaal dat tegen de onderzijde van uw vloer aangebracht dient te worden. Dit element brengt het warmteverlies door de vloer terug.

Dit doen wij met thermokussens. Hierin hebben we goede ervaringen met TONZON thermokussen. Deze thermokussens werken als spiegels, welke de warmte die door uw vloer naar de kruipruimte trekt terugkaatsen.

Hierdoor ontstaat er een luchtlaag die opwarmt en warmte teruggeeft. Dit in combinatie met de bodemfolie zorgt ervoor dat kou verdwijnt en uw vloer behaaglijk aanvoelt waardoor uw wooncomfort stijgt en energie rekening daalt.

Kruipruimte isolatie vraagt om vakmanschap

Kunt u zelf kruipruimte isolatie aanbrengen?

Natuurlijk kunt u dat, alleen is de vraag of u het maximale rendement uit de isolatie haalt. Er zijn diverse beschrijvingen aanwezig of te vinden die uitleggen hoe u de kruipruimte isolatie moet aanbrengen. Alleen wordt daar niet bij verteld hoe u met bepaalde situaties moet omgaan.

Zo zijn er zichtbare gebreken in een kruipruimte die met het oog waarneembaar zijn en die u mogelijk kunt verhelpen. Vaak zijn er ook onzichtbare gebreken die alleen met een zogenaamde warmtebeeld camera zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Wij als kruipruimte isolatiespecialist werken met deze apparatuur. Voorafgaande aan het aanbrengen van de isolatie hebben we tijdens de inspectie van uw kruipruimte de problemen precies in kaart gebracht. Zo weten wij waar op te letten.

Wilt u het optimale resultaat? Kies dan voor een specialist.

Verhoog uw wooncomfort door kruipruimte isolatie

Bij het goed isoleren van uw kruipruimte zult u ervaren dat uw wooncomfort en -genot zal stijgen. Warme voeten, een behaaglijk gevoel, spelende kinderen op de vloer en zelf languit liggen zonder die ijzige optrekkende kou.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Kruipruimte isolatie draagt ook bij aan het verbeteren van de wereld, niet alleen die van uzelf ook die van anderen door uw energiebesparing. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Wilt u advies? Vraag dan een gesprek of offerte aan.