Zomerse temperaturen veroorzaken vochtproblemen

Bij de gedachte aan vochtproblemen denkt men al snel aan regenachtige periodes in de herfst en winter waarbij de kruipruimtes en kelder volstromen met water. Toch brengt de zomer ook de nodige problemen mee als de temperaturen stijgen. De botsing tussen de warme buitenlucht, die ook in uw huis zit, en de koude lucht in de kruipruimte kan condensatie veroorzaken.

Zomercondensatie

Als er daadwerkelijk sprake is van condensatie in de kruipruimte kan dat vervelende gevolgen hebben. Een vochtige lucht zorgt voor een muffe geur en kan uiteindelijk schimmels veroorzaken. Schimmels zijn schadelijk voor de gezondheid van de inwoners. Het leidt tot klachten in de luchtwegen. Als u al last heeft van de luchtwegen kunnen schimmels het probleem alleen maar vergroten.

Tonzon Vloerisolatie

Om de botsing tussen de koude en warme lucht te voorkomen kan vloerisolatie een rol van betekenis spelen. Dat wil niet meteen zeggen dat elke vorm van vloerisolatie meteen het gewenste resultaat levert. Onze specialisten adviseren TONZON vloerisolatie. Door de combinatie van thermoskussens en bodemfolie blijft de warme lucht in de woonkamer en is er minder kans op condensatie. Mocht er via een andere weg, bijvoorbeeld warme lucht door ventilatieschacht, toch condens ontstaan in de kruipruimte, zorgt het bodemfolie ervoor dat de condens niet doorslaat naar de vloer of muren.

  • zomer condensatie

Ventilatie voorkomt muggenplaag

Door een kleine opening in uw kruipruimte van buitenaf kan ongedierte de weg vinden richting de kruipruimte. Mochten er onder het bodemfolie en thermoskussens toch condensatie optreden, zorgt dat voor een ideale broedplaats voor muggenlarven. Muggen en ander ongedierte gedijen goed bij stilstaand water, wat de perfecte omstandigheid is om ongedierte op te laten groeien. Binnen no-time zit de kruipruimte vol met ongedierte en als ze een weg naar binnen vinden, is er ook een weg voor ze naar buiten. Zo is de kans groot dat u in huis en buiten in uw tuin overlast krijgt van deze ongewenste inwoners.

Om de kans op een muggenplaag of andere ongediertes te voorkomen, kan voorkomen worden met de aanleg van kruipruimte ventilatie. Door de ventilatie is er geen stilstaand water in de kruipruimte en wordt er geen kans geboden aan ongedierte om eieren te leggen.

Hulp nodig?

Wilt u zeker zijn dat u er geen condensatie vormt in uw kruipruimte? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl