Vochtige kruipruimte in Boeimeer Breda

Poriën zwammen, vochtige kruipruimtes en een muffe lucht in huis!

Dubbele TONZON aanpak, bestrijd muffe lucht en vocht kruipruimte Breda.

Het stinkt in huis en ik heb een paddenstoelen onder m’n vloer!

Wat een ludieke opmerking maar intens om gelachen! Meerdere bewoners uit de wijk Boeimeer in Breda kwamen bij ons met een soortgelijke klacht. De poriën-zwam had vrij spel door de vochtige en opgewarmde kruipruimtes. Nadat we de eerste bewoner aan de lijn hadden, volgde er meer en zodoende zijn we ons wat gaan verdiepen in deze schimmel en de meest effectieve aanpak.

Insluiten probleem, schimmel verwijderen!

Na een inspectie op de Multatulistraat bleek inderdaad de kruipruimte vol te zitten met een wit, geelachtig schimmel het bleek om porien-zwammen te gaan. Nadat een schimmelexpert de schimmel oppervlakkig had bestreden. Zijn we terug gekomen om de ruimte te inspecteren met als resultaat dat we hebben gekozen voor een volledige aanpak, vloer en de bodem. Zo gaan we condens tegen en sluiten we optrekkend vocht ook uit want het probleem is  juist dat vocht.

TONZON kruipruimte isolatie Boeimeer, vocht probleem aangepakt, ventilatie optimaal!

Wij hebben de bodem van de kruipruimte afgedekt met de TONZON bodemfolie om zo de zandvloer te bedekken en het vocht eronder houden, wat de eerste stap was voor het totale vochtprobleem. Na een controle van de ventilatiegaten bleek dat deze ook vol zaten en schoongemaakt moesten worden om zo goed door te kunnen ventileren en het teveel aan vocht te laten verdampen. Nadat de funderingsmuren redelijk droog waren en ook de vloer, zijn we begonnen aan de vloerisolatie met de TONZON thermoskussens. Het doel hiervan is in combinatie met de bodemfolie om een lucht gelaagdheid te creëren en zodoende de vochtige warme lucht van boven geleidelijk te laten afkoelen zodat deze niet condenseert maar wordt geventileerd. De warmte reflectie van de luchtkussens zorgt voor een comfortabele opwarming van de vloer, wat dan weer minder energie kost om uw huis comfortabel te verwarmen.

Muffe lucht Boeimeer Breda verdwenen.

Door TONZON aanpak toch uw probleem verholpen tegen redelijke kosten!

Uiteindelijk is het gewenste resultaat bereikt, die muffe lucht was weg, na ongeveer 2 weken van extra ventileren. Nog even een rondvraag gedaan net tegen de winter en de reacties waren goed! behalve dat de lucht in huis frisser was, bleek ook de kamer makkelijker op te warmen en geen vocht meer tegen de ramen te condenseren.