Schimmel in huis

Heeft u ook last van schimmel in huis als gevolg van vochtproblemen in uw kruipruimte? De oorzaak van schimmel is altijd verbonden aan te veel vocht. Door de hoeveelheid vocht kunnen schimmels zich ontwikkelen. Als u schimmels tegenkomt kunt u gerust stellen dat u te maken heeft met een vochtprobleem.

Schimmels kunnen via verschillende toegangen uw huis binnendringen. Denk daarbij aan scheuren in muren of vloeren, of via leidingwerk onder de grond in uw kruipruimte. Als we kijken naar veel voorkomende vochtproblemen in huis kunt u denken aan condensatievocht, doorslaand vocht of opstijgend vocht. Kijkend naar een kruipruimte hebben we vooral te maken met:

Schimmels als gevolg van opstijgend vocht

Kijken we naar schimmels door opstijgend vocht, dan zien we dit vaak terug bij huizen met een kruipruimte. Het optrekkende vocht, grondvocht, trekt door de muren en vloer naar boven uw woning in. Door het ontbreken van goede ventilatie heeft vocht vrij spel en raken muren en vloeren verzadigd waardoor u vochtproblemen in huis heeft.

Schimmels als gevolg van doorslaand vocht

Ook doorslaand vocht komen wij regelmatig tegen vanuit de kruipruimte of kelder. De gevel of keldermuur kan niet goed drogen waardoor vocht naar binnen doorslaat. Het resultaat is hetzelfde, vocht in huis waardoor schimmels zich kunnen ontwikkelen.

Vochtbestrijding kruipruimte

De aanpak van vochtbestrijding in uw kruipruimte laat u liefst over aan de vakman. Kruipruimte specialisten hebben de kennis, de ervaring en middelen om uw situatie juist te kunnen beoordelen. Zo voeren wij, van BROA vloerisolatie, een kruipruimte inspectie uit met een warmtebeeld camera en zien ook wat met het blote oog niet waarneembaar is. Zo kunnen we precies analyseren wat en waar de problemen zich bevinden. Vraag bij vochtproblemen vanuit de kruipruimte een kruipruimte specialist om u te helpen.

Zorg voor goede ventilatie

De oorzaak van schimmel in huis is vocht! Goede ventilatie is de eerste stap om het vochtprobleem aan te pakken. Ventilatie van de kruipruimte wel te verstaan. Door op de juiste plaats koekoek ventilatiekokers of renovatie ventilatieroosters te plaatsen gaat de lucht in de kruipruimte stromen. Hierdoor krijgt vochtophoping geen kans meer, de ruimte droogt waardoor schimmels verdwijnen.

Bodemisolatie

Een extra stap die u kunt nemen is het aanbrengen van zogenaamde bodemisolatie. Door het toepassen van bodemisolatie schermt u de kruipruimte af zodat optrekkend vocht uit de grond geen kans krijgt de ruimte in te trekken. Deze stap in combinatie met een goede ventilatie maakt het voor schimmels een stuk lastiger zich te ontplooien. Afhankelijk van de situatie in uw kruipruimte kunt u een keuze maken in bodemisolatie. Vraag goed na wat voor uw kruipruimte van toepassing is. Zelf werken wij met bodemfolie van TONZON, echter kan dit niet in iedere kruipruimte toegepast worden. Dit heeft onder andere te maken met de hoogte van de ruimte. Wel kunnen wij u van advies dienen mocht u vragen hebben.

Schimmel is ongezond

Schimmel in huis lijkt vaak onschuldig, of wordt afgedaan als lastig en vervelend. Pak schimmels aan is ons advies, speel niet met uw gezondheid of die van uw kinderen. Door het effectief aanpakken van de vochtproblemen verdwijnen schimmels en verbetert uw leefomgeving.