Muggenplaag in de kruipruimte

Met de stijgende temperaturen komen ook altijd de muggen weer tevoorschijn. In de zomermaanden begint dan ook het muggenseizoen en een groot deel van de bevolking heeft last van de rondvliegende steekmug. Een steek van een mug kan resulteren in rode, jeukende bulten. Vervelend, maar nog niet ernstig. De klachten gaan na een paar dagen vanzelf over. Muggen hebben alleen nog een andere eigenschap. Ze kunnen ziektes verspreiden. Het liefst wil je ze dus niet in de woning hebben, laat staan een muggenplaag in de kruipruimte.

Stilstaand water in kruipruimte

Muggen leggen hun eieren in stilstaand water om de larven ongestoord op te laten groeien. Een kruipruimte is een ideale plek voor stilstaand water en dus de larven. Een minuscuul gat in de muur is voldoende voor een mug om de kruipruimte te betreden en haar eitjes te leggen. Dat resulteert in een muggenplaag onder uw vloer die bij u en uw buren tot grote overlast kan zorgen. Het stilstaande water komt uw kruipruimte in via het stijgende grondwater.

Kruipruimte ventilatie

Om stilstaand water tegen te gaan, adviseren wij kruipruimte ventilatie. Zo blijft de lucht in de kruipruimte circuleren en weerhoudt u muggen om eieren te leggen in uw kruipruimte. De ventilatieroosters zorgen niet alleen voor het stoppen van een mogelijke muggenplaag, maar ook dat er condensatie optreedt en ongezonde, vieze luchtjes ontstaan. Het plaatsen van een ventilatierooster dient goed te gebeuren om kruipruimte optimaal te ventileren voor een perfecte woongenot.

  • muggenplaag kruipruimte

Tonzon vloerisolatie

Wilt u helemaal geholpen zijn bij alle (muggen)problemen in uw kruipruimte en vloer? Dan adviseren onze specialisten vaak een combinatie van ventilatie en vloerisolatie. TONZON vloerisolatie zorgt door gebruik te maken van bodemfolie dat er geen water in uw kruipruimte bevindt. In samenwerking met de thermoskussens van TONZON blijft de vloer lekker warm en heeft u geen last van mogelijke vochtproblemen.

Hulp nodig?

Heeft u last van muggenplaag of andere ongedierte in huis? Dan kan het komen door stilstaand water in de kruipruimte. Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl