Kruipruimte

drowa chips

Wat zijn Drowa chips?

energieverlies kruipruimte

Energieverlies in beeld met warmtescan

Wanneer het buiten koud is, gaan we binnen vaak weer goed stoken. De verwarming hoog en met een kop thee en goede film op de bank. Maar wat als uw woning kampt met energieverlies?

kelderzwam bestrijden in de kruipruimte

Zwambestrijding in de kruipruimte

lucht van rotte eieren in huis

Wat te doen bij een rotte eieren geur in huis?

Een intense stank dat we al snel plaatsen als de geur van rotte eieren. Herkent u dit? Trek dan op tijd aan de bel. De geur van rotte eieren in huis is niet alleen zeer vervelend, maar kan ook levensgevaarlijk zijn. Deze geur wijst namelijk om vorming van giftige gassen. Waar komt deze stank vandaan? Hoe kan het ontstaan en het belangrijkste: wat kunt u er tegen doen? Wij leggen het u uit.

wat is het verschil tussen een kwaaitaalvloer en mantavloer

Verschil tussen een mantavloer en kwaaitaalvloer

De kwaaitaalvloer en mantavloer zijn veel gebruikte vloeren uit de jaren ’60 en ’70. Beide vloeren zijn prefab betonvloeren. De mantavloer en de kwaaitaalvloer lijken in heel veel opzichten op elkaar; ze werden voor dezelfde doeleinden gebruikt en delen ook hetzelfde grote nadeel. Maar wat is nu precies het verschil? Hoe zien de vloeren eruit, kun je ze isoleren en wat zijn de nadelen van beide vloeren? In dit blog leggen we het je duidelijk uit.

muur isoleren met glaswol

Waar moet u aan denken bij muurisolatie?

Een geïsoleerd huis brengt veel voordelen met zich mee. Zo vergroot isolatie het wooncomfort, zorgt het voor lagere energiekosten en laat het de waarde van uw woning stijgen. Deze voordelen zijn onder andere te realiseren met muurisolatie. Een muur kan door een specialist geïsoleerd worden. Toch is het handig om te weten waar u op moet letten bij muurisolatie, ook wanneer u het overlaat aan een specialist. Welke vorm van muurisolatie is in uw situatie de beste optie? Wat voor een materialen kunt u gebruiken? En waarom is ventilatie zo belangrijk?

vocht in de kruipruimte oorzaak gezondheidsklachten in huis tijdens Corona

Meer gezondheidsklachten in huis tijdens Corona

Door Corona werken we massaal thuis. In plaats van dat we vier uur in de avond thuis zijn, zitten we nu – met het hele gezin – hele dagen thuis. Voornamelijk oudere mensen en mensen met astma en andere luchtwegproblemen ervaren nu sneller gezondheidsklachten. De druk om uw leefklimaat te verbeteren is nu groter dan ooit. Heeft u al eens in uw kruipruimte gekeken?

Zwammen in huis

Zwammen in huis

Zwammen zijn geen dieren, geen planten, maar schimmels. Zwammen kunnen ontzettend snel groeien. Ze kunnen schade aan uw huis richten, zoals aan hout. Daarbij kunnen zwammen een nare geur afgeven én zijn ze slecht voor uw gezondheid. Wij vertellen u alles over zwammen in huis.