Zo haalt u vieze geurtjes uit huis

Vieze geurtjes in huis kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt, zoals voedselresten, huisdieren, vochtproblemen in de kruipruimte, rook, afval, problemen in riolering of schimmels in huis. Enorm vervelend natuurlijk want een doordringende stanklucht kan uw eetlust bederven, u ervan weerhouden visite uit te nodigen en zelfs uw nachtrust verpesten. Tijd om er wat aan te doen dus! Hier geven we u wat tips waarmee u hopelijk snel van die vervelende stank in huis af komt.

Heeft u last van vieze geurtjes in huis? BROA helpt u bij stank vanuit de kruipruimte

Ventileer uw woning regelmatig

Om een goede luchtcirculatie in huis te bevorderen, is het belangrijk om voor voldoende ventilatie te zorgen. Het is aan te raden om regelmatig ramen en deuren te openen, zodat frisse lucht naar binnen kan stromen en de stilstaande lucht kan circuleren. Indien nodig kunt u ventilatoren installeren of een WTW-systeem gebruiken om de luchtcirculatie te verbeteren.

Controleer verborgen vuil in huis

Natuurlijk is het belangrijk uw huis regelmatig schoon te maken. Als u last heeft van vieze geurtjes in huis kan dit mogelijk komen doordat vuil zich op verborgen plekken heeft opgehoopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan etensresten die in het hoogpolig tapijt zijn beland. Ook kan een geur zijn opgenomen in de stoffering van uw bank of stoelen na knoeien of door gedrag van uw huisdier. Overweeg in dit geval uw items professioneel te laten reinigen.

Enkele plekken waar vuil gemakkelijk ongemerkt kan ophopen zijn:

  • Onder grote huishoudelijke apparaten zoals koelkasten, fornuizen en wasmachines. Vaak wordt dit gebied over het hoofd gezien omdat de apparaten zwaar zijn en moeilijk te verplaatsen zijn voor schoonmaakwerkzaamheden. Ook kunt u er over het algemeen lastig onder kijken. Is er eens wat eten gevallen? Dan is het vrij waarschijnlijk dat er wat etensresten onder het apparaat zijn beland.
  • Vuil kan zich ophopen achter grote meubelstukken zoals banken, kasten en bedden. Omdat deze plekken vaak moeilijk te bereiken zijn, worden ze gemakkelijk over het hoofd gezien tijdens het schoonmaken. Heeft u kleine kinderen in huis? Dan zal het u verbazen wat u op deze plekken tegen kan komen…
  • Kleine etensresten kunnen zich gemakkelijk verstoppen tussen de kussens en de bekleding van uw banken en stoelen. Regelmatig stofzuigen en het opschudden van kussens kan helpen om dit verborgen vuil te verwijderen.

Reinig ook de slaapplek van uw huisdier

Als u een kat in huis heeft, dan hoeven we u vast niet te vertellen dat de kattenbak met regelmaat geleegd moet worden om stank in huis te voorkomen. Maar niet alleen de kattenbak kan voor stankoverlast zorgen. Huisdieren laten met hun vacht een geur achter, die gemakkelijk wordt geabsorbeerd door verschillende stoffen. Slaapt uw hond of kat vaak op de bank, een specifiek kleed of een stoffen mand? Dan kan dit op den duur voor een vervelende, muffe geur zorgen.

Vergeet dus niet om ook deze plekken in huis grondig te reinigen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door wat baking soda op tapijten, stoffen meubels, kleden of mandjes uit te strooien. Laat het enige tijd intrekken en stofzuig het daarna grondig op. Baking soda absorbeert geuren effectief.

Gebruik geurabsorberende middelen

U kunt geurabsorberende middelen gebruiken om ongewenste geuren te absorberen. Denk aan bakpoeder, koffiedik, azijn of actieve kool . Plaats bijvoorbeeld een bakje met azijn in de buurt van de bron van de geur, wanneer de stank erg doordringend is. Ook een kom met versgemalen koffiebonen absorbeert vieze geurtjes in huis en verspreidt daarnaast een aangename geur.

Natuurlijk kunnen luchtverfrissers of geurkaarsen ook tijdelijk onaangename geuren maskeren. Echter kan dit een duur geintje worden, als u niet weet waar de vieze geur in huis door wordt veroorzaakt. Is de stank van tijdelijke aard? Dan vormt een luchtverfrisser een prima oplossing. Weet u nog niet wat de stank veroorzaakt? Dan raden we sterk aan eerst op zoek te gaan naar de bron.

Controleer uw kruipruimte!

Zoals u leest kunnen vieze geurtjes in huis door diverse zaken worden veroorzaakt. Niet op de laatste plaats door vochtproblemen in de kruipruimte. En gelukkig is dat precies iets waarmee wij u kunnen helpen.

Vocht in de kruipruimte zorgt voor stank

Nagenoeg ieder huis in Nederland heeft een kruipruimte. Bij uitstek een ruimte waar u zo min mogelijk aan wilt denken. Maar helaas kan de kruipruimte voor behoorlijk wat ellende zorgen wanneer deze niet goed geventileerd is.

Door uw kruipruimte lopen de leidingen die van uw verwarming en water voorzien. Het warme water dat voor deze buizen stroomt, maakt het metaal heet. Hitte zorgt op zijn beurt, wanneer de ruimte niet goed geventileerd is, voor condensvorming. Condens klinkt onschuldig, maar wanneer vocht de vrije ruimte krijgt, hoopt het zich door de loop der tijd steeds verder op. Als u last heeft van stank in huis kan het zomaar zijn dat er inmiddels een flinke plas water in de kruipruimte ligt.

Vocht zorgt voor schimmels en zwammen in de kruipruimte

Heeft u last van zwarte schimmels tegen het plafond of in de kozijnen? Staat er vaak condens tegen het raam? Ziet u pissebedden en/of zilvervisjes in uw woning? Dit zijn stuk voor stuk indicatoren dat u een vochtprobleem heeft in uw kruipruimte.

De aanwezigheid van vocht zorgt voor een voedingsbodem voor schimmels en zwammen. Los van het feit dat dit al voor een doordringende, muffe geur in huis zorgt trekt u op deze manier ook nog eens ongedierte in huis aan.

BROA lost het vochtprobleem snel voor u op

Het vochtprobleem in uw kruipruimte is gelukkig op te lossen. Hoe sneller u erbij bent, hoe eenvoudiger het probleem op te lossen is. Zoals gezegd is de juiste ventilatie van doorslaggevend belang. Wij inspecteren uw kruipruimte en leggen de constructie en staat van de ruimte vast. Op basis daarvan maken wij een plan op maat. Iedere kruipruimte is namelijk weer anders.

Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij hoeveel ventilatiekokers nodig zijn, welk typen in uw geval het beste werken én waar deze geplaatst moeten worden om de gewenste luchtcirculatie te realiseren. Door de juiste ventilatie aan te brengen zorgen we dat het probleem niet alleen verdwijnt, maar bovenal weg blijft. Uiteraard kunnen wij in hetzelfde bezoek ook direct de kruipruimte vakkundig voor u isoleren. Zo verwijderen we niet alleen de vieze geurtjes permanent uit uw huis, maar maken we uw woning ook direct een stuk duurzamer.

Heeft u last van vieze geurtjes in huis en vermoedt u dat uw kruipruimte de boosdoener is? Neem dan vandaag nog contact met ons op. We lossen het probleem snel voor u op!

Vloerisolatie specialist

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen?

Kunnen wij iets voor u betekenen? Wilt u een kruipruimte inspectie laten uitvoeren of kunnen wij helpen bij het leggen/aanbrengen van bodemisolatie, vloerisolatie of kruipruimte ventilatie? Neem dan gerust contact met ons op en onze specialisten helpen u graag.