Voorbeelden van ongedierte in de kruipruimte

Op ongedierte in een woning zit niemand te wachten. We vinden het vies, het zorgt voor overlast en de gevolgen van ongedierte kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Maar zolang u het niet ziet, is het er niet en heeft u er ook geen last van. Zou u denken, maar dit kan op ieder moment veranderen. De grootste oorzaak van ongedierte is een vochtige kruipruimte. Welke ongedierte bevinden zich in de kruipruimte? Wat zijn de gevolgen van ongedierte in de kruipruimte en hoe voorkomt u ongedierte in de toekomst?

Voorbeelden van ongedierte

De verschillende soorten ongedierte in een kruipruimte kunnen nogal uiteenlopen. We hebben de meest voorkomende ongedierte in een kruipruimte voor u op een rij gezet:

  • Muizen en ratten: overlast van muizen en ratten kan in de kruipruimte beginnen. Via kapotte roosters of open voegen vinden zij hun weg naar uw kruipruimte. Zeker tijdens een koude winter is de kruipruimte een aangename, warme plek om te verblijven. Als ze toegang tot uw woning vinden via gaten of open doorvoeren, is de kans groot dat ze een verdieping naar boven, uw woning, verhuizen.
  • Zilvervisjes en pissebedden: een vochtige kruipruimte trekt zilvervisjes en pissebedden aan. Deze insecten vinden eenvoudig hun weg naar de woning via smalle kieren en naden. Als u zilvervisjes en pissebedden in huis ziet, kunt u uw vinger erop leggen dat uw kruipruimte vochtig is.
  • Muggen, motmuggen en vliegjes: stilstaand water in de kruipruimte is voor motmuggen en muggen een ontwikkelingsbron. Hier maken ze nestjes en leggen ze eitjes. Via nauwe kieren en gaten vinden ze hun weg naar de woning.

Bovengenoemde ongedierte komen het meest voor in de kruipruimte en vinden ook het snelst hun weg naar de woning. Het is dus zaak om goed op deze ongedierte te letten, voordat ze grote schade aanrichten.

  • Voorbeelden ongedierte in kruipruimte

Oorzaak ongedierte in de kruipruimte

De voornaamste reden voor ongedierte om zich te nestelen in een kruipruimte, is omdat deze vaak vochtig is. Vocht zorgt voor schimmels en mos, waar ongedierte hun eten uithalen. De kruipruimte is vaak een warme plek die vooral in de winter een goed huis biedt voor ongedierte. De insecten worden in de kruipruimte amper gestoord en kunnen vaak zo hun weg naar de woning vinden. Vocht is de meest voorkomende oorzaak van ongedierte in de kruipruimte. Het is belangrijk dat de kruipruimte (goede) ventilatie heeft, zodat vochtophopingen geen kans krijgen. Daarbij is het ook zaak dat de kruipruimte goed geïsoleerd is, dit zorgt ervoor dat het vochtigheidspercentage in de gehele woning vermindert. Zowel kruipruimte ventilatie en kruipruimte isolatie zorgen voor een sterke vermindering van ongedierte.

Gevolgen ongedierte in de kruipruimte

Ongedierte die vanuit de kruipruimte hun weg naar uw woning vinden, kunnen schadelijk zijn voor uw huis en uw gezondheid. Ongedierte gaan door uw huis zwerven en kunnen daarbij schade richten aan uw woning. Ze gaan zich nestelen in uw meubilair, hout, behang en boeken. Wat misschien nog veel erger is, is dat deze ongedierte ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Zo staan ze bekend als verspreiders van veel verschillende ziektekiemen. Dit wilt u natuurlijk niet in uw huis hebben. Zilvervisjes in huis komt u misschien het vaakst tegen. Zilvervisjes zijn in principe vrij onschadelijk voor uw gezondheid. Ze zijn vooral ’s avonds actief en struinen daarbij uw hele huis af. U vindt zilvervisjes het vaakst in vochtige kamers, zoals de badkamer of keuken of op donkere plekken zoals achter de plinten.

Ongedierte voorkomen of bestrijden in uw woning

Zoals u heeft gelezen, kunnen ongedierte een hoop schade aanrichten. Het kan daarom nooit kwaad om de kruipruimte in de gaten te houden op veranderingen. Er kan namelijk van alles gebeuren in deze ruimte. Door regelmatig in uw kruipruimte te kijken, kunt u ongedierte ontdekken nog voordat ze de rest van uw woning binnendringen.

Het is niet alleen belangrijk om toegangswegen en doorgangswegen in uw kruipruimte op te sporen, maar zorg ook voor een schone kruipruimte. In een schone kruipruimte kunnen ze geen nestmateriaal vinden, hierdoor is deze plek een stuk minder aangenaam voor muizen en ratten.

Vocht is vaak de oorzaak van ongedierte in de kruipruimte, een goede ventilatie én isolatie is dus belangrijk. Hierbij kunnen de kruipruimte isolatiespecialisten van BROA u helpen om ongedierte te voorkomen.

Heeft u last van vocht in de kruipruimte?

Bij vocht in de kruipruimte kunnen onze isolatiespecialisten uit de regio Den Bosch, Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen u uitstekend helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij voeren specialistisch een kruipruimte inspectie uit. Hierbij constateren we problemen met een warmtebeeldcamera en zijn we ongedierte in de toekomst voor. We helpen u met het isoleren van uw kruipruimte met TONZON vloerisolatie en zorgen voor voldoende ventilatie in de kruipruimte. Als u de ventilatie en isolatie goed voor elkaar heeft, zijn ongedierte verleden tijd. Vraag daarbij gratis vloerisolatie advies aan, want ook hiervan informeren wij u graag.