Pissebedden in huis?

Onlangs kwamen er bijzondere klachten bij ons binnen die we graag in deze blog willen bespreken. Uit de omgeving Nijmegen hoorden we namelijk – hou u vast – dat pissebedden overlast in huis veroorzaakten.
De kleine schaaldiertjes die op het land leven, maar niet kunnen overleven zonder water gaan bij droogte natuurlijk op zoek naar vocht. Dat is hoe ze in huis terecht komen en problemen veroorzaken. 

Wat zijn pissebedden?

Hoewel men vaak spreekt over pissebedden als insecten behoren ze tot een heel ander soort dier. Pissebedden zijn namelijk kreeftachtigen en behoren tot de geleedpotigen. Het is een schaaldiertje dat op het land leeft, maar niet zonder water kan. Het is zelfs zo dat de beestjes al binnen een paar uur zonder water dood zullen gaan. Droge omgevingen ontvluchten ze dus snel! Maar dat betekent ook dat ze bij droogte op zoek gaan naar vocht, waardoor ze al gauw bij u in de kelder of kruipruimte terecht komen. Dat willen we alleen niet hebben. Want ookal zijn de beestjes ontzettend goed voor het eco-systeem, we hebben ze liever niet in huis.

Pissebedden in de kelder of kruipruimte

Over het algemeen zijn pissebedden helemaal niet schadelijk voor ons en onze huizen, maar we houden ze toch liever buiten de deur. Zoals we al eerder bespraken kunnen pissebedden niet overleven in droogte. Ze zullen dus direct op zoek gaan naar vocht. Een slecht geïsoleerde, vochtige kruipruimte of kelder is dan het perfecte toevluchtsoord! Daarnaast zijn pissebedden ook echte schimmelopruimers en die zijn er, ook al zijn ze niet altijd zichtbaar voor ons, genoeg aanwezig in dergelijke ruimtes.

Heeft u een pissebed gezien in huis? Dan mag u er gerust van uit gaan dat er meerdere vertoeven onder uw vloer. De beestjes leven namelijk graag in grote groepen.

Dus heeft u een vochtig huis, dan heeft u waarschijnlijk ook te maken met de aanwezigheid van pissebedden. Maar, hoe komt u daar nou van af?

Pissebedden bestrijden

Er zijn verschillende manieren om pissebedden te bestrijden. U kunt kiezen voor een agressieve chemische aanpak, maar u kunt ook de omstandigheden waaronder pissebedden graag leven wegnemen. Dat betekent dus dat u vocht, schimmels en de donkere schuilplaats weg moet nemen. Bij dat laatste kan Broa Vloerisolatie u helpen!

Aan de slag!

Om pissebedden in huis te bestrijden is het belangrijk om eens goed onder de vloer te kijken. We vragen ons af waar ze vandaan komen, maar als we teruggaan naar de bron, dan moeten we kijken naar de kelder of kruipruimte. Dat is vaak de meest vochtige en donkere ruimte, waar de beestjes graag verblijven.

Allereerst zullen we dus kijken of de kelder/kruipruimte inderdaad slecht geïsoleerd is en of er vochtproblemen zijn. Omdat sommige vochtproblemen niet altijd met het oog te zien zijn, maken we gebruik van warmtebeeldcamera’s. Zo vinden we bijvoorbeeld koudebruggen en vochtproblemen die voor het oog niet zichtbaar zijn.

Vervolgens brengen we een bodemfolie aan. Die bevestigen we machinaal en daarbij zorgen we voor opstaande randen. Dit zorgt ervoor dat eventuele vocht onder het folie blijft en niet meer op kan trekken in de kruipruimte. Op deze manier zal de ruimte al gauw droger worden.

Daarna brengen we TONZON Vloerisolatie aan. Dat zijn luchtkussens die we bevestigen tegen het ‘plafond’ van de kruipruimte. Dit zorgt ervoor dat warmte uit de woning niet weggezogen kan worden via de kruipruimte, maar juist weer weerkaatst wordt, terug de woning in! Radongas dat vaak uit de bodem optrekt blijft op dezelfde manier ook weer in de kruipruimte.

Om een gezonde en natuurlijke luchtstroom te creëren, raden we ook altijd aan om ventilatie te plaatsen in de kruipruimte. Hierdoor kunnen vieze luchtjes en gassen, die niet alleen stinken, maar ook nog eens slecht zijn voor de gezondheid, de woning makkelijk verlaten.

Wilt u van pissebedden af?

Heeft u ook last van pissebedden in huis en wil u daar een eind aan maken? Neem dan vrijblijvend contact op met BROA Vloerisolatie. Wij helpen u graag bij het voorkomen en bestrijden van pissebedden in huis.