Zilvervisjes in huis? Kruipruimte isolatie is de oplossing!

Zilvervisjes: maximaal één centimeter groot, sneller dan het licht en dol op vochtige warme plekken binnen uw woning. In eerste instantie zou u zeggen dat zilvervisjes niet gevoelig zijn voor uw kruipruimte, daar is uw kruipruimte te koud voor. Maar niets is minder waar, vooral niet als uw warmwaterleidingen van bijvoorbeeld vloerverwarming of cv-ketel in uw kruipruimte zijn geïnstalleerd. Als dit laatste het geval is, dan zijn de omstandigheden in uw kruipruimte perfect voor zilvervisjes. En eenmaal een aangename plek gevonden, is de kans dat de zilvervisjes vanzelf weggaan nihil!

Schade door zilvervisjes

De kans dat de zilvervisjes zich uitbreiden en verspreiden door uw hele woning is ontzettend groot. Dat is heel vervelend, zilvervisjes zijn namelijk niet alleen heel onhygiënisch maar kunnen ook uw woning beschadigen. Zo maken ze bijvoorbeeld gaatjes in boeken, kledingstukken of behang.

Het goede aan zilvervisjes

Toch zijn zilvervisjes ook ergens goed voor, ze kunnen gezien worden als een soort natuurlijke alarmbel. Als er zilvervisjes in uw woning aanwezig zijn betekent dit dat er iets niet goed is, er is te veel vocht in uw woning. Een te hoge hoeveelheid vocht is niet alleen de aantrekkingsfactor voor zilvervisjes, maar veroorzaakt ook schimmels en nare geuren in uw woning. Op den duur zijn deze schimmels schadelijk voor onze gezondheid. Kortom, vocht in uw kruipruimte moet zoveel mogelijk vermeden worden. BROA Vloerisolatie heeft daar de perfecte oplossing voor: kruipruimte isolatie- en ventilatie!

De oplossing tegen zilvervisjes

Door uw kruipruimte te isoleren en ventileren neemt de luchtvochtigheid in de kruipruimte in een rap tempo af. Hoe lager de luchtvochtigheid des te slechter de omstandigheden zijn voor zilvervisjes. Daarnaast voorkomt een geïsoleerde kruipruimte optrekkende koude lucht gedurende de wintermaanden, wat zorgt voor warmere voeten en minder stookkosten. Een geïsoleerde kruipruimte brengt dus enorm veel voordelen met zich mee!

Het isoleren van uw kruipruimte doet u maar één keer, daarom moeten de materialen van uitstekende kwaliteit zijn! Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten, daarom kiezen wij ervoor om te werken met TONZON Bodemfolie en TONZON Thermoskussens. Voor een maximaal woongenot binnenshuis.

Gratis kruipruimte inspectie

BROA komt altijd eerst langs voor een inspectie. De ene kruipruimte is de andere niet, en kan daarom vragen om een andere methode. Aan de hand van deze gratis en vrijblijvende inspectie beoordelen wij hoe uw kruipruimte geïsoleerd moet worden. Na de inspectie maken we samen een plan en prikken we een datum die u schikt. Een klus klaren we binnen een paar uur en onze specialisten beperken overlast tot een minimum!

Wilt u van zilvervisjes af?

Wilt u de luchtvochtigheid in uw kruipruimte reduceren en zo de aanwezigheid van zilvervisjes en schimmels voorkomen? Neem gerust contact met ons op, dan komen we zo snel mogelijk langs voor een inspectie!