Wat te doen bij een rotte eieren geur in huis?

Een intense stank dat we al snel plaatsen als de geur van rotte eieren. Herkent u dit? Trek dan op tijd aan de bel. De geur van rotte eieren in huis is niet alleen zeer vervelend, maar kan ook levensgevaarlijk zijn. Deze geur wijst namelijk op vorming van giftige gassen. Waar komt deze stank vandaan? Hoe kan het ontstaan en het belangrijkste: wat kunt u ertegen doen? Wij leggen het u uit.

Zwavelwaterstof

De geur van rotte eieren is niet te missen. Het is een sterke zwavel geur. Deze geur wordt ook wel eens omschreven als bloemkool lucht. Het gas dat de geur van rotte eieren veroorzaakt heet zwavelwaterstof. Zwavelwaterstof wordt ook wel waterstofsulfide of H2S genoemd. Ondanks dat deze gas ontzettend stinkt, is het toch een sluipmoordenaar. Zwavelwaterstof is namelijk een kleurloos gas en giftig. Het is afkomstig van rioolzuiveringsinstallaties, rioleringssystemen en afvalwaterzuiveringsinstallaties.

Klachten bij zwavelwaterstof

U ruikt de geur van rotte eieren in huis, maar hoe weet u nu zeker dat het zwavelwaterstof is? De klachten bij zwavelwaterstof zijn niet mis, het prikkelt namelijk de zenuwuiteinden. Ruikt u een stank als rotte eieren in huis en heeft u last van onderstaande klachten, schakel dan direct hulp in!

  • Misselijkheid
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Tranende ogen

Zodra u niet meer in contact bent met zwavelwaterstof nemen de klachten direct af. Wanneer u te lang in deze giftige stof hebt geleefd, kan zwavelwaterstof blijvende schade aan uw gezondheid veroorzaken.

  • lucht van rotte eieren in huis

Waar komt de geur van rotte eieren vandaan?

De oorzaak van een rotte ei lucht in huis kan diverse oorzaken hebben. De zwavelgeur in huis kan ontstaan door problemen met het binnenmilieu, maar ook van buitenaf kan deze geur de woning met gemak binnendringen. Een dode, rottende muis kan een zwavelgeur afgeven, maar ook problemen met het riool komen vaak voor. De geur kan ook veroorzaakt worden door stilstaande lucht en vocht in de kruipruimte. Via gaten en kieren komt de geur van rotte eieren met gemak de woning binnen. Doordat de oorzaken van de stank zo uiteenlopend zijn, raden wij u aan om de oorzaak te laten onderzoeken door een specialistisch bedrijf.

Hoe ontstaat stilstaande lucht?

Stilstaande lucht in de kruipruimte kan ontstaan doordat het grondwater of vocht in de kruipruimte nergens naar toe kan. Heeft u een kruipruimte en is de bodem vochtig? Leg dan bodemfolie op de bodem van de kruipruimte. Bodemfolie zorgt ervoor dat grondwater nergens naar toe kan. Onderneemt u bij deze situatie niks? Dan zal het vocht vanuit de bodem de stenen intrekken en zo uw woning bereiken. Heeft u een houten vloer? Dan is de kans op houtrot zeer groot. Stilstaande lucht betekent vaak ook een tekort aan ventilatie of zelfs het ontbreken ervan. Een niet of slecht geventileerde kruipruimte in combinatie met vocht verergert de situatie. We raden u aan om uw kruipruimte altijd te voorzien van voldoende ventilatie. Ventilatie in de kruipruimte kunt u op twee manieren aanbrengen: met een renovatiekoker of een koekoek renovatiesysteem. Beide leggen ook onze specialisten graag voor u aan in de kruipruimte.

Wat kunt u ertegen doen?

Waarneemt u de geur van rotte eieren in huis? Schakel dan een expert in. Een expert kan de oorzaak van de stank achterhalen en u verder adviseren over de gevolg stappen die u kunt ondernemen. Komt de stank uit de kruipruimte? Dan kunt u de specialisten van BROA inhuren. Wij adviseren u van gedegen advies, voeren een kruipruimte inspectie uit met warmtebeeldcamera en kunnen het probleem voor u oplossen met kruipruimte isolatie en ventilatie.

BROA verhelpt de geur van rotte eieren uit de kruipruimte

Zoekt u een betrouwbaar, specialistisch bedrijf met uitstekende kennis van kruipruimtes en de problemen die zich daar bevinden? Woont u in de regio Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen, Vught, Tilburg, Heldmond, Breda, Rotterdam, Zevenaar, Hank of Zwijndrecht ? Dan kunt u onze hulp inschakelen. Wij voorzien u van vakkundig advies en u bepaalt zelf welke stappen wij mogen ondernemen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij voorzien u graag van advies en beantwoorden helder en duidelijk uw vragen.

Vloerisolatie specialist

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen?

Heeft u last van een enorme stank, zoals rotte eieren? Vermoed u dat de stank uit de kruipruimte komt? Wij kunnen u helpen. Wilt u een kruipruimte inspectie laten uitvoeren of kunnen wij helpen bij het leggen/aanbrengen van bodemisolatie, vloerisolatie of kruipruimte ventilatie? Neem dan gerust contact met ons op en onze specialisten helpen u graag.