Tips voor een gezonde lucht in huis

Een gezonde lucht klinkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Het komt namelijk vaak voor dat een huis gevuld is met ongezonde lucht, deze lucht is het gevolg van een gebrekkige ventilatie. Een ongezonde lucht brengt veel nadelen met zich mee en vormt een beperking op uw woongenot. Wat u kunt doen om gezonde lucht te garanderen? BROA helpt je!

Wat betekent een ongezonde lucht?

Ten eerste kan een ongezonde lucht lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen en aandoeningen aan uw luchtwegen veroorzaken. Daarnaast geeft onvoldoende ventilatie vocht, schimmels, ongedierte (bijv. zilvervisjes of pissebedden) of en nare geuren vrij spel om uw woning te betreden. Te veel vocht kan blijvende schade in uw woning aanbrengen, schimmels zijn moeilijk te verwijderen, ongedierte is lastig te bestrijden en nare geuren blijven lang in uw woning hangen. Kortom, genoeg redenen om uw huis van onder tot boven voldoende te ventileren!

  • Gezonde lucht in huis

Wat kunt u doen?

U kunt verschillende maatregelen treffen om de ventilatie in uw huis te optimaliseren en een gezonde lucht te garanderen.

Kruipruimte ventilatie

Een belangrijke maatregel is kruipruimte ventilatie, uw kruipruimte is namelijk de plek waar het vocht de woning kan betreden. Deze vorm van isolatie zorgt ervoor dat het vocht in uw kruipruimte wordt geminimaliseerd en dat de lucht in uw kruipruimte altijd in beweging staat. Beide zorgen ervoor dat schimmels geen schijn van kans krijgen en zich niet kunnen ontwikkelen. Hoe lager het vochtgehalte in uw kruipruimte, hoe kleiner de kans op vochtschade.

Ventilatierooster plaatsen

Daarnaast kunt u ventilatieroosters bij ramen en/of deuren laten plaatsen. Deze roosters zorgen voor voldoende frisse lucht en luchtstroom in uw woning. Zo wordt ventilatie gerealiseerd en uw woongenot gemaximaliseerd. Tip! Laat uw ventilatieroosters gedurende de winterperiode niet te lang openstaan. Zo voorkomt u warmteverlies en draait uw verwarming niet voor niets!

Hulp nodig?

Heeft uw woning gebrekkige ventilatie en wilt u persoonlijk advies? Neem dan eens vrijblijvend contact op met BROA, we komen graag langs voor een inspectie zodat we samen kijken welke maatregelen getroffen kunnen worden! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl