Veel voorkomende problemen in kruipruimte

Door de kruipruimte blijft het leidingwerk van uw huis bereikbaar. Kruipruimtes zijn vaak benauwend en vochtig. Voor veel mensen dus een goed excuus om er zo weinig mogelijk tijd in te besteden. Zo wordt de kruipruimte verwaarloosd en wordt er soms wel maanden niet naar omgekeken. Toch vereist een kruipruimte aandacht en verzorging. U kunt namelijk last krijgen van de onderstaande zaken wat resulteert in de ontwikkeling van schimmels en beschadigde vloeren en muren.

Hoogstaand (grond)water

Ondanks dat Nederland het grondwaterpeil goed onder controle heeft, kan uw huis af en toe te maken krijgen met een hoog grondwaterpeil. Daardoor kan uw kruipruimte onderlopen met grondwater en delen van uw woning aantasten. Met houtrot in uw vloeren en vochtproblemen in uw muren als gevolg.

Condensatie in kruipruimte

De kruipruimte is koud, de vloer van uw huis warm. Het gevolg daarvan is dat het vocht condenseert en de kruipruimte vochtig maakt. Als er geen luchtstroom door uw kruipruimte loopt, vindt het vocht zijn weg naar boven naar uw huis en creëert condensatie vochtproblemen in uw vloer en muren. Een oorzaak van schade en schimmel in uw vloer of muren.

Ongedierte

Vooral tijdens de winter is de kruipruimte van uw huis een ware hotspot onder het ongedierte. Via kleine openingen of open voegen kunnen muizen, ratten of insecten (zoals muggen) in de kruipruimte terecht komen en voor zichzelf een ideaal huisje creëren. Voordat u het weet zit heel uw kruipruimte onder en wordt het leidingwerk aangetast.

  • Veel voorkomende problemen kruipruimte

Houtworm

Heeft u schade aan uw vloer en meubels? Zie je kleine gaatjes op de plekken? Dan kan het zijn dat u last heeft van houtworm en deze begeeft zich dan ook in de kruipruimte. Houtworm ontstaat door kevers en torren die larven ter wereld brengen. De larven vreten aan en door het hout van de vloer waardoor ze de stabiliteit van het huis aantasten. Houtworm wordt door BROA bestreden met Embasol voor een houtwormdood huis.

Hoe kunt u vochtproblemen voorkomen?

Nadat er inspectie is geweest in de kruipruimte, kan er gedegen advies gegeven worden over de oplossing voor het vochtprobleem. TONZON vloerisolatie kan hierbij hulp bieden. Deze oplossing bestaat uit twee onderdelen, de bodemfolie en de thermokussens. De combinatie van beide zorgt voor een kwalitatieve vloerisolatie. De bodemfolie voorkomt dat het vocht en de kou van de grond kan optrekken richting de vloer. De andere stap is het aanbrengen van TONZON thermokussens. De thermokussens creëren een vacuüm ruimte. Zo kan de warmte minimaal ontsnappen en wordt de warmte die ontsnapt door het spiegelende oppervlak teruggekaatst naar uw vloer.

Bestrijden condensatie

Condensatie kan voorkomen worden door luchtstromen door kruipruimte ventilatie. Zo krijgt de vochtige lucht niet de kans om op te trekken in de vloer/huis en zo zorgt condensatie niet voor vochtproblemen in uw huis. In combinatie met TONZON zorgt kruipruimte ventilatie voor de optimale oplossing tegen de verschillende problemen die in uw kruipruimte voor kunnen komen en voor groter schade kunnen zorgen.

Hulp nodig?

Bent u die koude vloer beu en wilt u isolatie die vakkundig en met kennis is gelegd? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl