Zandgrond zorgt voor vochtproblemen in Brabant

In Noord-Brabant staan meer dan een miljoen huizen. Het overgrote deel van die woningen is gebouwd op zandgrond.  Deze bodemsoort heeft een groot nadeel, zandgrond kan heel slecht water opnemen. Bij een hoge waterstand of bij hevige regenval is de kans groot dat er meer water in de kruipkelder komt te staan en dus ook niet weg kan. Dit zorgt voor een vochtprobleem en heeft gevolgen voor uw gezondheid en uw huis. Met TONZON vloerisolatie verdedigt u de onderste regionen van het huis tegen het grondwater en worden grote problemen voorkomen.

Opstijgend grondwater

Het materiaal waarvan de kruipruimte is gemaakt en het grondwaterpeil bepalen de hoeveelheid vocht in de kruipkelder. In periodes met veel regenval stijgt het grondwaterpeil. Wanneer het water op een kleine afstand van uw kruipruimte staat trekt het vocht gemakkelijker omhoog doordat uw woning warmer is dan de ondergrond en zand het vocht gemakkelijk doorlaat. Het opgestegen water kan zo de onderste regionen van het huis bereiken. Het zakt op den duur de grond weer in, maar de kans is groot dat het kwaad dan al is geschied.

  • Zandgrond vochtproblemen Brabant

Het gevaar van vocht

Wanneer vochtigheid in bakstenen, cement of beton trekt, zijn de gevolgen groot. Er kan dan schimmel- of zelfs zwammengroei optreden, wat schadelijk is voor uw gezondheid. De nattigheid tast de binnenmuren van uw woning aan en ook de vloeren en het behang raken beschadigt. Het vocht zorgt er ook voor dat er een muffe geur hangt in uw woning. De kosten van deze problemen kunnen flink oplopen.

Isoleer uw vloer

Vaak bent u zelf verantwoordelijk voor de problemen die optreden als gevolg van een te hoge waterstand in uw kruipkelder. Door gebruik te maken van TONZON vloerisolatie zorgt u ervoor dat u bent beschermd tegen de vochtproblemen en ongewenst hoge kosten. Door middel van bodemfolie en thermoskussens stijgt het water niet tot aan de vloer. Zo is uw kruipruimte goed geïsoleerd en klaar voor de aankomende herfstmaanden.

Hulp nodig bij vochtproblemen in uw kruipruimte?

Bent u die vochtproblemen beu en wilt u isolatie die vakkundig en met kennis is gelegd? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl