Wat zijn de nadelen van isolatiechips?

Een isolatiechip is isolatiemateriaal wat wordt gebruik om uw kruipruimte te isoleren, om precies te zijn de bodem van uw kruipruimte. Isolatiechips lijken op piepschuim chips of isochips en worden gemaakt van het isolatiemateriaal EPS. De isolatiechips zorgt voor goede isolatie. De warmte gaat uw huis minder snel uit, maar toch hangen er meerdere nadelen aan isolatiechips.

Condensvorming

Er bestaan isolatiemaatregelen die mogelijke condensatie tegen kan houden en zodoende de kans op optrekkend vocht aanzienlijk verminderd. Isolatiechips zorgen dat vocht vanuit de grond niet tegen de vloer kan komen, waardoor er een drogere lucht ontstaat. Toch kan er door de temperatuurverschil en gebrek aan ventilatie nog steeds condensatie optreden, wat dan zorgt voor vochtproblemen. Denk daarbij aan vochtproblemen aan uw vloer en muren. Die vochtproblemen resulteren weer in de ontwikkeling van schimmels en dat is voor uw gezondheid en het huis erg slecht.

Minimale ruimte

De hoogte van een kruipruimte verschilt per woning. Bij de een is het er erg smal en bij de ander is er zeeën van ruimte. De isolatiechips moeten in een laag van minimaal 30 centimeter worden aangebracht, anders bereikt het niet het gewenste isolatieniveau. Hierdoor nemen ze erg veel plek in beslag, omdat ze anders geen fatsoenlijke isolatiewaarde bereiken. Nu moet u die ruimte natuurlijk wel hebben als uw keuze alsnog valt op de isolatiechips.

  • Drowa chips nadelen

Slechte isolatiewaarde

Vloerisolatie van (EPS) isolatiechips is niet de isolatiemaatregel met de hoogste isolatiewaarde, maar wordt vaak gebruikt als gemakkelijk en relatief goedkope isolatievorm. De lage isolatiewaarde kan zorgen dat u nog steeds een koude vloer ervaart en de energierekening niet daalt. Als laatste nadeel van de isolatiechips is de beperkte ‘bewegingsvrijheid’ in de kruipruimte als zich daar een incidenteel groter probleem voordoet.

Isolatie-oplossing

Als u een zo laag mogelijke energierekening wilt, dan zijn isolatiechips niet de oplossing. Voor optimale isolatie van uw kruipruimte is TONZON vloerisolatie de beste keuze. Door de dubbele isolatie, de bodemfolie en thermokussens, kan koude lucht niet meer ontsnappen. Daarnaast ventileert deze vorm van isolatie wel waardoor u ook geen last meer heeft van condens. Wilt u graag meer informatie over hoe wij uw isolatie in de kruipruimte aanpakken met TONZON vloerisolatie? Bel of mail ons dan en wij helpen u graag verder.

Hulp nodig?

Bent u die koude vloer beu en wilt u isolatie die vakkundig en met kennis is gelegd? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl