Waar komt condens in huis vandaan?

Condensatie in uw huis geeft aan dat u een vochtprobleem heeft. Het kan zijn dat uw huis de ‘vuile’ lucht niet kan ventileren. Deze vorm van vocht ontstaat bij de botsing tussen warme en koude stilstaande lucht. Deze condensdruppels vind je vaak terug op uw raam. Het lijkt onschuldig, maar het kan grote gevolgen hebben voor uw huis of uw gezondheid. Condensvorming kan gemakkelijk beginnen in uw kruipruimte en zo het hele huis aantasten. Als dat het geval is, is de oplossing makkelijker dan gedacht: kruipruimte ventilatie.

Schade aan huis en lichaam

Condens in uw huis kan leiden tot schade aan uw huis. Het hout wordt aangepast, verf op de muur heeft niet meer de mooie kleur van vroeger en het behang begint los te raken. Wellicht nog het ergste probleem. Schimmel nestelt zich graag in vochtige ruimtes en veroorzaakt een muffe geur door het gehele huis. Dat is niet alleen vervelend, maar schimmel is ook schadelijk voor uw gezondheid. Mocht u langer tijd in aanraking komen met schimmels kunnen uw luchtwegen aangetast worden en heeft u kans op hoofdpijn.

Condens in de kruipruimte

De kruipruimte is een van de voornaamste plekken waar condensatie begint. Bij gebrek aan (goede) ventilatie blijft er stilstaande lucht in de kruipruimte hangen. In combinatie met slechte isolatie botst de koudere lucht uit de kruipruimte met de warme lucht vanuit de woonomgeving. Resultaat: condensvorming dat begint in uw kruipruimte en mogelijk schade aan uw vloer of muren kan aanrichten.

Ventilatie in kruipruimte

De eerste stap is om uw kruipruimte goed te ventileren. Zo krijgt u geen stilstaande lucht in de kruipkelder en kan er geen tot weinig condensatie ontstaan in de onderste regionen van het huis. Om er zeker van te zijn dat condensatie totaal geen kans krijgt in om schade aan u en uw woning aan te richten, adviseren wij om TONZON vloerisolatie in uw woning aan te leggen. Door het aanbrengen van thermokussens en bodemfolie is uw kruipruimte vocht vrij en heeft u vanuit de kruipruimte totaal geen vochtproblemen meer.

Hulp nodig?

Heeft u last van condensvorming in uw woning en weet u niet waar het vandaan komt? Laat uw kruipruimte dan eerst inspecteren door een van onze specialisten. Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl