Veiligheid bij isolatie met VCA certificering

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Veiligheid voor onze specialisten en veiligheid voor onze klanten. Een veilige werkomgeving zorgt ervoor dat iedereen gezond en vitaal kan werken en leven. Het is wettelijk gezien niet verplicht om certificaten met betrekking tot veiligheid te halen, maar omdat we dat zelf heel belangrijk vinden om verantwoordelijk te werken heeft BROA het VCA-certificaat behaald.

VCA-certificaat

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Dit certificaat is speciaal ontwikkeld om bij bedrijven bewustwording te creëren omtrent veilig en gezond werken. Op deze manier hoopt de overheid het aantal ongevallen op de werkvloer te reduceren.  Dit certificaat is voor alle bedrijven die veilig en gezond werken belangrijk vinden en hier graag in willen investeren. Vooral voor beroepen die risicovolle werkzaamheden uitvoeren, waaronder isoleren, is een VCA-certificaat van groot belang.

De opleiding bestaat uit zes stappen, iedere specialist moet al deze stappen doorlopen voordat zij gecertificeerd zijn. Gedurende dit traject ligt de focus op veel verschillende onderwerpen, zoals: risicobeheer, voorlichting, bewustwording, milieuzorg, voorbereiding op noodsituaties, veiligheidsinspecties, keuring van materialen en bedrijfsgezondheidszorg.

Kortom, voor ons een heel waardevol certificaat. Een certificaat waar we graag in investeren omdat alle handvatten die we toepassen in onze werkzaamheden ervoor zorgen dat onze specialisten veilig en gezond kunnen werken en leven.

  • VCA-certificering vloerisolatie

Gezond isolatiemateriaal

Het materiaal waarmee de isolatie wordt uitgevoerd kan ook bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van onze klanten en specialisten. Na wetenschappelijk onderzoek is namelijk geconstateerd dat PUR en mineraal wol gezondheidsklanten kunnen veroorzaken. De meest voorkomende problemen zijn diverse vormen van huidklachten. Om deze reden heeft BROA besloten niet meer met deze producten te isoleren. Daarom werken wij uitsluitend met het merk TONZON, niet alleen vanwege het hoge rendement maar ook omdat dit materiaal geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het is veilig voor de specialisten die de isolatie aanbrengen en het is veilig voor de mensen die in het huis wonen.

Overige maatregelen

Naast het halen van certificaten en het isoleren met gezond isolatiemateriaal heeft BROA nog andere veiligheidsmaatregelen getroffen. Onze specialisten komen bijvoorbeeld altijd met z’n tweeën isoleren, zelfs als de isolatieklus gemakkelijk door één persoon uitgevoerd kan worden. Deze maatregel zorgt ervoor dat er in noodsituaties snel gehandeld kan worden, zo wordt de veiligheid altijd gewaarborgd.

Hulp nodig?

Vindt u veiligheid op de werkvloer en isolatieproducten zonder gezondheidsrisico’s ook zo belangrijk? Neem dan eens contact op met een van onze specialisten. We komen graag eens kennismaken! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl