De nadelen van schelpisolatie

Schelpisolatie is een veelvoorkomende vorm van vloerisolatie. Bij deze natuurlijke vorm van isolatie wordt de onderkant van de vloer voorzien van schelpen. De schelpen nemen veel vocht op en voorkomen zo dat het vocht schade kan aanbrengen aan uw woning. Doordat vocht wordt gereduceerd is de kans op schimmels kleiner. Helaas brengt deze vorm van isolatie ook veel nadelen met zich mee: schelpen verwarmen uw vloer niet en zijn een dure investering. Er zijn andere, goedkopere, manieren om uw vloer en kruipruimte te isoleren. BROA vertelt je daar alles over!

Koude vloer

Schelpisolatie houdt veel vocht tegen en dat is positief, zo kan vocht uw woning niet binnendringen en worden vochtproblemen vermeden. Ook is de kans op schimmels met deze vorm van isolatie nihil. Op het eerste oog lijkt schelpisolatie een goede oplossing. Echter is gebleken dat de schelpen wel vocht opnemen maar geen koude lucht tegenhouden. Dit betekent dat de koude lucht uit uw kruipruimte vrij spel krijgt en zo gemakkelijk uw woning kan betreden. En dat voelt u aan de temperatuur van uw vloer, die is namelijk koud. Voor een optimaal woongenot moet de verwarming dan een standje hoger, en dat kost geld.

Schelpisolatie veroorzaakt moeizame onderhoud

Bij schelpisolatie wordt niet alleen de onderkant van uw vloer maar ook de ruimte onder uw vloer, de kruipruimte, goed gevuld met schelpen. Uw kruipruimte is de plek waar alle belangrijke gas-, water-, elektriciteit- en afvoerleidingen liggen opgeborgen. Deze leidingen kunnen mankementen oplopen, het is dan erg belangrijk dat de monteur deze kleine en smalle ruimte kan betreden. Met schelpisolatie is deze ruimte goed gevuld met schelpen, een reparatie gaat dat wat moeizamer. Dat betekent dat de reparatie relatief lang duurt, deze uren worden doorgaans gewoon gefactureerd.

  • Schelpisolatie

Flinke investering

Het leggen van schelpisolatie is niet goedkoop, schelpen zijn duur en het aanbrengen van de isolatie duurt lang. Samen met alle andere nadelen is schelpisolatie zonde van uw geld. Er zijn namelijk andere, goedkopere, isolatievormen die wel koude lucht tegenhouden en waarbij de kruipruimte toegankelijk blijft.

TONZON heeft het hoogste rendement

Neem bijvoorbeeld het merk TONZON waarbij het isolatiemateriaal bestaat uit folie en thermoskussens. Dit materiaal neemt weinig ruimte in beslag, is gemakkelijk te plaatsen en zorgt ervoor dat koude lucht en vocht uw woning niet binnen kunnen dringen. Dit merk staat bekend om het hoge rendement, het tegengaan van schimmels en ongedierte, warmere vloeren en lagere energiekosten. Dit isolatiemerk brengt veel voordelen met zich mee, daarom werken wij graag met dit merk.

Hulp nodig?

Heeft u schelpisolatie en ervaart u bovenstaande problemen? Neem dan eens contact met ons op, dan bekijken we samen hoe we deze schelpen kunnen vervangen door TONZON-isolatiemateriaal. We komen graag langs voor een kennismakingsgesprek! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl