TONZON specialist gezocht in Breda

De bewoners aan de Banckertweg in Breda waren op zoek naar een kruipruimte isolatiespecialist in Breda voor het isoleren van hun vloer en kruipruimte. Vooral in de winter maanden voelde de vloer zeer koud aan. Naast een koude vloer in de winter speelde ook het energieverlies via de vloer een rol in de zoektocht naar een gedegen oplossing. De heer des huizes is op zoek gegaan naar een goede en degelijke manier van isoleren.

Het allerbelangrijkste aspect voor de isolatie was het behalen van het meest haalbare rendement om zo het energieverlies tegen te gaan. En daarbij een optimaal resultaat voor het wooncomfort. Tijdens zijn zoektocht in kruipruimte isolatie kwam hij het TONZON concept tegen. En zo werd er een regionale TONZON isolatiespecialist voor Breda bij betrokken om ter plaatse te komen kijken.

Isolatie TONZON Breda.

Na een afspraak te hebben ingepland met BROA vloerisolatie, zijn wij komen kijken en hebben we in de kruipruimte geïnspecteerd. Tijdens onze aanwezigheid merkten we direct één ding op. Geen vocht, nog niet een beetje! De bodem was van een hard en gaaf beton en ondanks dat er een stuk was aangebouwd, bleek er goed te zijn nagedacht over de ventilatie, deze was namelijk meegenomen in de verbouwing en zodoende optimaal.

De minimale vochtproductie in samenspraak met de warme lucht in huis had geen kans om te condenseren doordat de ventilatie dit netjes af kon voeren. Een nadeel was dat ook alle warmte verloren ging. De vloer had veel energie en voelde zodoende ook erg koud aan, de vraag was hoe dit goed op te lossen.

Ervaring TONZON in Breda.

Het islolatie advies in deze situatie op basis van onze TONZON ervaringen was dan ook anders dan normaal gesproken. Geen bodemafdekking voor het vocht want dit was overbodig. Wel de thermische isolatie met de thermoskussens tussen de balken van de houtvloer.

Voorafgaand hebben we als kruipruimte isolatiespecialist Breda de kruipruimte verder geïnspecteerd. Hierbij viel ons een flinke kier op tussen de muur, het stucwerk en de houtvloer. Door de goede inspectie kozen wij ervoor om wat ruimer te werken in de maatvoering zodat we voldoende overlengte aan TONZON thermokussens creëerden. Hierdoor konden we de kieren goed instoppen.

Normaal gesproken zou een andere oplossing zijn geweest e.e.a van bovenaf af te kitten, alleen liet de situatie dit niet toe waardoor we voor de oplossing vanaf de onderzijde kozen. Bij een ruwbouw fase of bij renovatie als de bovenvloer nog gelegd moet worden is dit wel mogelijk.

Vloer en kruipruimte inspectie noodzakelijk

Een goede inspectie is belangrijk voor een goed resultaat in vloerisolatie. Hierdoor krijgen je een beter resultaat, doe je dit niet of zie je dit over het hoofd, kan het resultaat beduidend minder zijn en zo de verwachting tegenvallen.

Al met al een mooie klus in Breda, gedacht in kosten efficiënt verkopen en zo gewerkt naar oplossingen met een mooi en goed resultaat voor de bewoners.