Vochtproblemen in Oss

Woning zat PUR dicht, geen ventilatie

Vochtproblemen in huis zijn zeer vervelend en vaak hardnekkig. Zeker als de vochtproblemen vanuit de kruipruimte de woning in komen. Zo hebben we onlangs vochtproblemen in Oss mogen aanpakken. Als kruipruimte isolatiespecialist weten we waar we op moeten letten. Met onze warmtebeeld camera inspectie zien we ook problemen die niet met het oog waargenomen kunnen worden. Er zijn vaak meerdere oorzaken die leiden tot vochtproblemen, daarbij moet u denken aan enerzijds onvoldoende ventilatie in combinatie met een verkeerde isolatie. In Oss hebben we beiden aangepakt.

Kenmerken van de kruipruimte waren:

  • Betonnen vloer
  • Hoogte kruipruimte ong. 70 centimeter
  • Pur isolatie aangebracht
  • Enorm vochtige ruimte

Verrichte werkzaamheden

De kruipruimte was niet pot dicht maar pur dicht. Totaal geen ventilatie aanwezig waardoor condensdruppels onder de gehele vloer aanwezig waren. Als eerste hebben we de woning voorzien van een juiste kruipruimte ventilatie. Hiervoor hebben we 4 ventilatie gaten geboord om vervolgens renovatie kokers aan te brengen. Alles netjes afgewerkt met roosters aan de buitenzijde van de muren.

De tweede stap in het proces was het aanbrengen van de bodemisolatie op de grond van de kruipruimte. Deze stap konden we gelijktijdig met de ventilatie gaten uitvoeren. Nadat ook de TONZON bodemfolie was aangebracht hebben we de ruimte laten rusten.

Na ongeveer 2 a 3 weken zijn we teruggekomen in Oss om de kruipruimte te inspecteren. Deze was mooi droog, het vochtgehalte was enorm gedaald. Daarmee was de ruimte geschikt om de laatste isolatie stap uit te voeren. Dit betrof het aanbrengen van de TONZON thermokussens aan de onderzijde van de betonnen vloer.

Zeer belangrijk bij dit project was de pauze die we hebben ingelast. De thermokussens mogen onder geen beding tegen een vochtige ondergrond aangebracht worden.

Tot slot hebben we de bewoners bedankt voor hun gastvrijheid en het garantie certificaat overhandigd.  Ze waren zeer te spreken over onze werkwijze, de uitleg en het schoon achterlaten van alles.

Project foto’s oplossen vochtprobleem in Oss

Regio Oss en omstreken

Bent u ook woonachtig in Oss of in een nabijgelegen plaats? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie en ventilatie advies aan.

Advies vochtproblemen Oss e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.