Vloerisolatie in Schijndel

In Schijndel heeft BROA Vloerisolatie onlangs de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van vocht, een koude vloer en nare luchtjes in huis. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was.

Kruipruimte inspectie bij een houten vloer in Schijndel

De bewoners in Schijndel hebben een houten vloer. Alvorens de kruipruimte in Schijndel daadwerkelijk aan te pakken, voerden wij een kruipruimte inspectie uit. Als u onder uw houten vloer een kruipruimte heeft, dan is een kruipruimte inspectie voorafgaand belangrijk. De uitslag van de kruipruimte inspectie kan namelijk invloed hebben op de keuze voor het type vloerisolatie waar u voor kiest.

Tijdens deze inspectie keken we naar het klimaat in de kruipruimte, of de houten vloer aan de onderzijde nat is en de status van de bodem van de kruipruimte. Ook onderzochten we of er schimmels aanwezig waren, verschillende zwammen zoals poriënzwam en houtworm. Als bewoners last hebben van ongedierte in de kruipruimte zorgt dit voor hardnekkige problemen.

Dit zijn allerlei aspecten die wij meenemen tijdens de inspectie van de kruipruimte. Hiervoor maken we onder andere gebruik van een warmtebeeld camera. Hiermee zien we de zogenaamde koudebruggen (zwakke schakels in de buitenschil van de woning).

Kenmerken kruipruimte Schijndel

Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Soms | Leidingen: Hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Hout | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Lastig | Vloer tussen/dwars: Tussen | Graven: nvt

2 stappen in het isoleren van uw kruipruimte

Stap 1: de bodem van de kruipruimte aanpakken
In de eerste fase hebben we voor het optrekkend vocht uit de bodem een laag noppenfolie aangebracht. De tweede fase in deze aanpak bestond uit het aanbrengen van TONZON bodemfolie. De bodemfolie werd over de gehele vloer aangebracht met een hoog opstaande rand tegen de muren. Deze werd machinaal bevestigd, zodat we zeker weten dat de folie vastzit. Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Stap 2: de vloer in de kruipruimte aanpakken
TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maakten we gebruik van de zogenoemde thermokussens. In de vorm van luchtzakken werd hierbij folie tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt, teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmteverlies en dus lagere stookkosten. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt!

Vloerisolatie in Schijndel

Kruipruimte inspectie bij stadsverwarming in Schijndel

In Schijndel maken een aantal woningen gebruik van stadsverwarming. Een veel voorkomend probleem bij woningen met stadsverwarming is een vochtig huis. Als u gebruik maakt van stadsverwarming, er is een kruipruimte aanwezig én u heeft last van vocht, schimmels of een nare geur in huis, kunnen onze kruipruimte specialisten u helpen.

Om een probleem op te lossen, moeten we beginnen bij de oorzaak. Om de oorzaak van een vochtig huis te achterhalen, raden u aan om een kruipruimte inspectie uit te laten voeren. Dit kan door specialisten bij u in de buurt, maar de kruipruimte specialisten van BROA kunnen dit ook voor u uitvoeren. Onze specialisten gaan met een warmtebeeldcamera uw kruipruimte in.

Warmtebeeldcamera

Met onze warmtebeeldcamera inspecteren wij de verschillen in temperatuur in muren, vloerdelen en andere onderdelen in uw kruipruimte. Daarbij zien we waar warmte verloren gaat en hoe vocht uw kruipruimte binnen kan komen, dit is vaak niet direct met het blote oog waar te nemen. Door inzet van een warmtebeeldcamera zijn ook lekkages te achterhalen.

Wij adviseren u ten alle tijden een camera inspectie uit te laten voeren in de kruipruimte, voordat u verdere stappen onderneemt. Bij BROA worden geen extra kosten verbonden aan de kruipruimte inspectie met een warmtebeeldcamera. Door deze aanpak bent u verzekerd van een gedegen advies en een oplossing op maat.

Wij geven graag advies!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die  vloerisolatie met zich meebrengt. Heeft u ook last van een koude vloer, vocht, stank of ongedierte in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor kruipruimte ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!