Kruipruimte ventilatie in Arnhem

In Arnhem heeft BROA Vloerisolatie onlangs de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van vocht en nare luchtjes in huis. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was.

Kruipruimte inspectie in Arnhem

Alvorens de kruipruimte in Arnhem daadwerkelijk aan te pakken, voerden wij een kruipruimte inspectie uit. Hierin keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak.

Kruipruimte ventilatie

Tijdens de kruipruimte inspectie zagen we vrijwel direct waar het probleem van nare luchtjes en een hoge luchtvochtigheid vandaan kwam. De kruipruimte was niet voorzien van ventilatie. Hierdoor was het erg vochtig in de kruipruimte, hing condens onder de vloer en constateerden we vochtophopingen en lichte schimmelplekken.

Kenmerken kruipruimte Arnhem

Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Nooit | Leidingen: Hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Beton | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Lastig | Vloer tussen/dwars: Nvt | Graven: nvt

Aanpak kruipruimte ventilatie

Om het probleem van stank en vocht in Arnhem te verhelpen, is ventilatie noodzakelijk. Om ervoor te zorgen dat de kruipruimte in Arnhem goed kon ventileren, hebben we twee gaten in de kruipruimte geboord. We hebben de ventilatiegaten over de gevels verdeeld en zorgen met deze aanpak voor een natuurlijke trek. De gaten hebben we gevuld met ventilatiekokers. We hebben de ventilatie gaten netjes afgedicht met strakke ventilatieroosters om onder andere ongedierte buiten te houden. Kruipruimte ventileren voorkomt en verhelpt een groot aantal problemen, zoals een nare lucht, vochtigheid en schimmels die slecht zijn voor de gezondheid.

Kruipruimte ventilatie in Arnhem

Last van vocht door stadsverwarming

In Arnhem komt het steeds vaker voor dat woningen met een stadsverwarming last hebben van een vochtig leefklimaat in huis. Veel voorkomende klachten door stadsverwarming zijn: vocht, stank, schimmels en ongedierte. Een oorzaak van dit grote probleem kan de restvocht in de stadsverwarming zijn. Als uw woning of de kruipruimte geen goede ventilatie heeft, komt het restvocht tijdens het verwarmen van de woning uw huis binnen.

Hulpstukken om vocht tijdelijk tegen te gaan zijn; het open zetten van ramen en deuren en vocht absorberende meubels in huis zetten zoals stoffen meubels, behang en vloerbedekking. Deze oplossingen werken tijdelijk, maar kunnen ook zorgen voor andere problemen.

De meest voorkomende oorzaak dat het vocht in de woning blijft hangen, is het niet ventileren van de woning. Heeft u een kruipruimte? Dan kan BROA u hierbij helpen. Wij plaatsen ventilatiegaten in de kruipruimte, hierdoor ontstaat er een gezonde luchtstroom in de kruipruimte en gaat vocht naar buiten in plaats van via kieren en gaten uw woning binnen. Daarbij, als het mogelijk is, plaatsen we bodemfolie in de kruipruimte. Bodemfolie werkt vochtwerend en zorgt ervoor dat grondwater en vocht op de bodem blijven.

Wij geven graag advies!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die ventilatie met zich meebrengen. Hij heeft geen last meer van een vochtige kruipruimte en stank in zijn huis. Heeft u ook last van vochtophopingen of een vieze lucht in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!