Vloerisolatie in Sliedrecht

In Sliedrecht heeft BROA Vloerisolatie onlangs de houten vloer vanuit de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van een koude vloer. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke problemen er zich nog meer voordeden.

Kruipruimte inspectie in Sliedrecht

Alvorens de kruipruimte in Sliedrecht daadwerkelijk aan te pakken voerden wij een kruipruimte inspectie uit. Hierin keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak. We hebben het hout geïnspecteerd en kwamen er achter dat de bewoners ook last hebben van houtworm.

Kenmerken kruipruimte Sliedrecht

Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Nooit | Leidingen: Niet hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Hout | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Ja | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Ja | Uitvoering: Gemiddeld | Vloer tussen/dwars: Tussen | Graven: nvt

2 stappen in het isoleren van uw kruipruimte

Stap 1: de bodem van de kruipruimte aanpakken
In de eerste fase hebben we voor het optrekkend vocht uit de bodem een laag noppenfolie aangebracht. De tweede fase in deze aanpak bestond uit het aanbrengen van TONZON bodemfolie. De bodemfolie werd over de gehele vloer aangebracht met een hoog opstaande rand tegen de muren. Deze werd machinaal bevestigd, zodat we zeker weten dat de folie vastzit. Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Stap 2: de vloer in de kruipruimte aanpakken
TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maakten we gebruik van de zogenoemde thermokussens. In de vorm van luchtzakken werd hierbij folie tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt, teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmteverlies en dus lagere stookkosten. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt!

Houten vloerisolatie in Sliedrecht

Houtworm bestrijden

Voordat we de houten vloer konden isoleren, hebben we eerst het houtworm moeten bestrijden. Houtworm is een zeer vervelend en hardnekkig ongedierte dat veel schade kan aanrichten. Houtworm zorgt voor kieren en gaten in het hout. Daarbij beschadigen deze houtinsecten uw totale woning, meubels en vloer. Houtworm bestrijden is dan ook een noodzaak!

Meer weten over houtworm? Lees onze blog ‘Hoe komt houtworm in uw huis?‘. Hierin vermelden we onder andere hoe je houtworm herkent en wat je er tegen kunt doen. Om 100% zeker te weten dat uw woning te kampen heeft met houtworm, vraag een inspectie houtworm bestrijden aan.

Wij geven graag advies!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die isolatie met zich meebrengen. Heeft u vragen over vloerisolatie in uw woning? Wij voorzien u graag van gratis advies over vloerisolatie. Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!