Houten vloer isoleren in Grave

In Grave heeft BROA Vloerisolatie onlangs de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van een koude vloer en nare luchtjes in huis. Voordat we de kruipruimte inspectie konden uitvoeren, zagen we dat de bewoners geen toegang tot hun kruipruimte hadden.

Kruipruimte inspectie in Grave

Na een inspectie van de kruipruimte in Grave was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was. Zo miste het huis onder andere kruipruimte ventilatie. Ook keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak.

Kenmerken kruipruimte Grave

Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Soms | Leidingen: Niet hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Hout | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Lastig | Vloer tussen/dwars: Tussen | Graven: 1u

2 stappen in het isoleren van uw houten vloer vanuit de kruipruimte

Stap 1: ventilatie kruipruimte
We zagen dat de kruipruimte niet voorzien was van ventilatie. Daarbij hebben de bewoners soms last van wateroverlast. Deze combinatie is erg schadelijk. Grondwater kan niet weg en de condens gaat naar de houten vloer. Dit veroorzaakt de koude vloer, een slechte luchtkwaliteit en vocht in de kruipruimte kan schimmels veroorzaken. We hebben ventilatiegaten aangebracht en deze aan de buitenkant van het huis met een ventilatierooster afgewerkt.

Stap 2: de vochtige houten vloer in de kruipruimte aanpakken
Vocht is uw grootste vijand wanneer u gaat isoleren. Daarom is het zaak om voordat u begint, de kruipruimte goed op vochtplekken te inspecteren. Controleer de balken en planken, maar ook de onderliggende vloer. De houten vloer van de bewoners is vochtig, dus we hebben dit eerst moeten laten drogen. Daarna hebben we thermokussens om de balken heen gemaakt. Hierdoor blijft de houten vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmteverlies en dus lagere stookkosten. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt!

Moet uw houten vloer geïsoleerd worden of wil je het zelf gaan doen? Tip blog: ‘houten vloer isoleren kruipruimte‘.

houten vloer isoleren in graveHouten vloer isoleren Grave

Luik maken voor toegang

Deze bewoners konden hun kruipruimte niet bereiken, doordat de ruimte tussen grond en vloer te klein is. Het komt wel eens voor dat de toegang tot de kruipruimte is geblokkeerd of is komen te vervallen. Om de kruipruimte in Grave te bereiken hebben we een luik gecreëerd in de vloer. Dit wordt vaak gedaan bij een houten vloer. Op deze manier konden we de kruipruimte inspectie uitvoeren en vanuit de inspectie de problemen oplossen.

Heeft u een betonnen vloer? Dan is een andere optie een mangat te slaan in de funderingsvloer. Ook in een betonvloer is het mogelijk om een luik te maken. Hierbij overleggen we en bepalen we gezamenlijk de beste plaats.

Wij geven graag advies of lossen uw ventilatie en/of isolatieproblemen op!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet nu volop van alle voordelen die ventilatie en isolatie met zich meebrengen. Een warme vloer, geen stank meer in huis, lagere stookkosten en geen kans op veiligheidsproblemen. Wij werken met TONZON vloerisolatie.

Heeft u ook last van vocht in de kruipruimte van uw houten vloer in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!