Vloerisolatie in Dordrecht

In Dordrecht heeft BROA Vloerisolatie onlangs de kruipruimte aangepakt. De bewoners hadden last van een koude vloer en nare luchtjes in huis. Na een inspectie van de kruipruimte was al snel duidelijk waardoor de problemen werden veroorzaakt en welke aanpak in de kruipruimte van de woning nodig was.

Kruipruimte inspectie in Dordrecht

Alvorens de kruipruimte in Dordrecht daadwerkelijk aan te pakken voerden wij een kruipruimte inspectie uit. Hierin keken we naar de toegankelijkheid, eventueel puin, vochtproblemen, schimmels en luchtstromen. Al deze onderdelen namen wij mee in het plan van aanpak.

Kruipruimte ventilatie Dordrecht

De bewoners belde in eerste instantie op voor vloerisolatie, maar na de kruipruimte inspectie kwamen we meer problemen tegen. Zo zagen we dat de bewoners geen kruipruimte ventilatie hebben. Dit is de oorzaak van nare luchtjes in huis. Ze hebben tot nu toe geen last gehad van vocht in de kruipruimte, maar als we kijken naar het klimaat waar we naar toe gaan, is de kans op hevige regenbuien groot. Als er dan vocht in de kruipruimte komt zoals regenwater of grondwater, kun je last krijgen van schimmel in de kruipruimte. Schimmel is slecht voor je gezondheid en zorgt ook voor een stank in huis.

Kenmerken kruipruimte Dordrecht

Ventilatievoorzieningen: Nee | Wateroverlast: Nooit | Leidingen: Niet hinderlijk | Soort bodem: Zand | Soort vloer: Hout | Kwaliteit beton: Goed | Isolatie aanwezig: Nee | Doorgang aanwezig: Nee | Puin aanwezig: Nee | Onderkant vloer droog: Nee | Houtwormen: Nee | Uitvoering: Gemiddeld | Vloer tussen/dwars: Tussen | Graven: nvt

Voor gratis advies over vloerisolatie neem dan contact met ons op.

2 stappen in het isoleren van uw kruipruimte

Stap 1: de bodem van de kruipruimte aanpakken
In de eerste fase hebben we voor het optrekkend vocht uit de bodem een laag noppenfolie aangebracht. De tweede fase in deze aanpak bestond uit het aanbrengen van TONZON bodemfolie. De bodemfolie werd over de gehele vloer aangebracht met een hoog opstaande rand tegen de muren. Deze werd machinaal bevestigd, zodat we zeker weten dat de folie vastzit. Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Stap 2: de vloer in de kruipruimte aanpakken
TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maakten we gebruik van de zogenoemde thermokussens. In de vorm van luchtzakken werd hierbij folie tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt, teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmteverlies en dus lagere stookkosten. Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt!

Houten vloer isoleren Dordrecht

Ventilatierooster kruipruimte

Om te zorgen voor een goede ventilatie in de kruipruimte hebben we gaten in de kruipruimte geboord. In deze gaten hebben we ventilatiekokers aangebracht die buiten uitkomen. Met een zwart ventilatierooster hebben we het gat in de muur netjes weggewerkt. Nare luchtjes zijn verdwenen en mochten de bewoners ooit last krijgen van vocht, vindt de condens zijn weg ook naar buiten en blijft het niet hangen in de kruipruimte.

Wij geven graag advies!

De klant is heel tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden en geniet volop van alle voordelen die ventilatie en isolatie met zich meebrengen. Heeft u last van een koude vloer, nare luchtjes, vochtophopingen of ongedierte in uw woning? Onze specialisten komen graag eens langs om te kijken of uw kruipruimte geschikt is voor ventilatie en/of isolatie. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!