Vloerisolatie Gameren

Na hun zoektocht op internet en verschillende telefoontjes met diverse vloerisolatie specialisten kwamen de bewoners bij ons uit. Wij waren de enige isolatie specialist die vooraf een kruipruimte inspectie wilden uitvoeren om zo een goed beeld te krijgen van de situatie onder de woning. De bewoners vonden dit heel belangrijk omdat ze al jaren klachten hadden over vochtproblemen en stank vanuit de kruipruimte in bepaalde periodes in het jaar.

Kenmerken van de kruipruimte in Gameren:

  • Slechte ventilatie
  • Vochtige vloer, plaatsen met water
  • Beperkte hoogte
  • Natte muren
  • Druppels tegen de ondervloer

Gameren is een dorp in de gemeente Zaltbommel in Gelderland. Een prachtig gebeid om in te wonen, dichtbij natuur en het water van de Waal. De huizen hebben vaak een kruipruimte, waarbij bewoners soms last ondervinden van de hoge waterstand van de Waal. Zo ook in de Spijkerstraat in Gameren. In de winter stond er veel water in de kruipruimte vanwege de hoge waterstand. Waardoor vochtproblemen, een koude vloer en nare luchtjes vanuit de kruipruimte de woning in trokken. Tijd om hier wat aan te laten doen. Vanuit BROA vloerisolatie hebben we de drie onderdelen aangepakt. De bodem aangepakt, de koude vloer en het vochtprobleem.

De drie stappen

Stap 1: de bodem aanpakken van de kruipruimte

Als eerste fase hebben we voor het optrekkend vocht uit de bodem een laag noppenfolie aangebracht. De tweede fase in deze aanpak bestond uit het aanbrengen van TONZON bodemfolie. De bodemfolie wordt over de gehele vloer aangebracht met een hoge opstaande rand tegen de muren. Deze wordt machinaal bevestigd zodat we zeker weten dat de folie vastzit.  Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Stap 2: de vloer aanpakken in de kruipruimte

TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maken we gebruik van de zogenoemde thermokussens. Deze folie wordt in de vorm van luchtzakken tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmte verlies en dus lagere stookkosten.  Daarmee hebben we het probleem van de koude vloer aangepakt en zorgen we ervoor dat er minder warmte verlies is en dus lagere stookkosten in de wintermaanden.

Stap 3: kruipruimte ventilatie voor een goede luchtstroom

De laatste stap in de aanpak van de vochtproblemen is een goede kruipruimte ventilatie. Alles zat potdicht waardoor vocht niet verdreven kon worden. Hiervoor hebben we 4 renovatie ventilatie gaten aangebracht in de ruimte op specifieke plaatsen. En een Koekoek ventilatiekoker. Door deze totaal aanpak in ventilatie ontstond er een goede lucht doorstroom in de kruipruimte die ervoor zorgt dat het vocht wordt verdreven.

Project foto’s: Kruipruimte isolatie en ventilatie in Gameren

Regio Gameren (gemeente Zaltbommel)

Bent u ook woonachtig in Gameren of één van de dorpen in gemeente Zaltbommel? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Gameren e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.