Vloerisolatie in Oss

Baljuwstraat in Ussen

Bewoners in de Baljuwstraat in Ussen (Oss) in Brabant waren op zoek naar vloerisolatie voor de kruipruimte onder hun woning. Koude voeten in de winter en de hoge stookkosten deden hun besluiten op zoek te gaan naar een vorm van vloerisolatie.

Kenmerken van de kruipruimte:

  • Veel buizen en leidingwerk
  • Bouwpuin op de vloer
  • Ruime hoogte
  • Geen of nauwelijks vocht

De deelwijk Ussen is in de periode 1975 – 1990 ontwikkeld, met veel grondgebonden woningen voor gezinnen. Veel van deze woningen hebben een kruipruimte die niet of nauwelijks is geïsoleerd. Vochtproblemen, koude bruggen en daardoor schimmels en ander ongedierte komen wij als isolatiespecialisten vaak tegen. In de woning aan de Baljuwstraat was dit niet het geval. Om ervoor te zorgen dat de bewoners hier geen last van krijgen hebben we TONZON vloerisolatie aangebracht.

De stappen in vloerisolatie

Stap 1: de bodem aanpak

Als eerste hebben we het puin uit de kruipruimte verwijderd zodat er een redelijk schone zandvloer ontstond. Om er zeker van te zijn dat de bodemfolie van TONZON niet zou beschadigen hebben we een eerst een laag noppenfolie aangebracht. Daarna hebben we de bodemfolie eroverheen gelegd en deze machinaal bevestigd aan de wanden. Hierdoor krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer.

Stap 2: de vloer aanpak

TONZON vloerisolatie kent een tweeledige aanpak. Na de bodemfolie te hebben aangebracht kon de vloer worden aangepakt. Hiervoor maken we gebruik van de zogenoemde thermokussens. Deze folie wordt in de vorm van luchtzakken tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat warme lucht die door de vloer naar beneden komt teruggekaatst wordt naar boven. Hierdoor blijft de vloer beter op temperatuur, waardoor minder warmte verlies en dus lagere stookkosten.  Daarmee hebben we beide zoekvragen en punten van bewoners opgelost.

Project foto’s TONZON vloerisolatie Oss

Regio Oss

Bent u ook woonachtig in één van de deelwijken / woonbuurten: Vlashoek, Heihoek, Hoefeind, Amsteleind, Loovelt, Hazenkamp, Lockaert, Westerveld, Schalkskamp en Klein-Mikkeldonk in Oss? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Oss e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.