Berlicum – Dianastraat

Ventilatie en kruipruimte isolatie

Bewoners kunnen niet wachten dat het winter wordt, zo was de uitspraak na het aanbrengen van ventilatie en isolatie in de kruipruimte in Berlicum. Er waren ventilatie gaten aanwezig maar met een diameter van 20 millimeter totaal niet afdoende. Waardoor vochtproblemen, vieze luchtjes en een koude vloer in de winter de grootste ergernissen waren. Dit is nu voorbij.

Kenmerken van de kruipruimte waren:

  • 4 compartimenten
  • Minimale ventilatie
  • Vochtproblemen
  • Muffe / vieze lucht
  • Schone kruipruimte

Verrichte ventilatie en isolatie werkzaamheden

De woning had vier kruipruimte compartimenten, waarvan één grote ruimte en 3 kleinere ruimtes. Alle ruimtes stonden met doorgangen met elkaar in verbinding. Een goede ventilatie, op de juiste plaatsen en de juiste hoeveelheid ventilatiegaten is hier echt op zijn plaats. Anders is er een verkeerde luchtstroom en wordt de ventilatie teniet gedaan.

Ventilatie gaten

Als ventilatie specialist hebben we eerste gekeken hoe groot de kruipruimte compartimenten waren en hoe ze met elkaar in verbinding stonden. Op basis van dit inzicht hebben we het ventilatieplan uitgevoerd en de benodigde ventilatie gaten geboord zodat er een goede luchtstroom op gang komt. Hierdoor droogt de kruipruimte mooi op en krijgen vieze of nare luchtjes geen kans meer.

Bodem aanpak

Om vocht vanuit de bodem tegen te gaan hebben we als eerste een laag noppenfolie aangebracht over de gehele bodem van de  vier compartimenten. Vervolgens hebben we de TONZON bodemfolie aangebracht en vastgezet tegen de muren met een goede opstaande rand.

Onderzijde vloer isoleren

Na het aanpakken van de bodem in de vier kruipruimte compartimenten hebben we de TONZON thermokussens aangebracht. Deze luchtzakken zorgen ervoor dat er een vacuum ontstaat waardoor warme lucht niet kan ontsnappen. Warme lucht die door de vloer naar beneden wil wordt teruggekaatst naar boven. Hierdoor warmt de vloer op en voelt deze warmer aan. Dit zal in de winter een kostenbesparing in stookkosten opleveren.

Door het toepassen van deze stappen in ventilatie en vloerisolatie van de kruipruimte in Berlicum behoren vochtproblemen en muffe luchtjes tot verleden.

Tot slot hebben we alles netjes opgeruimd en de bewoners uitleg gegeven en bedankt voor het mogen uitvoeren van dit project.

Project foto’s ventilatie en isolatie van kruipruimte in Dianastraat in Berlicum

Regio Berlicum

Bent u ook woonachtig in Berlicum in een nabijgelegen plaats zoals Rosmalen of Empel? En heeft u een kruipruimte onder de woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Berlicum e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.