Vloerisolatie Eygelshoven

In Zuid Limburg, in Eygelshoven, hebben we een kruipruimte isolatie project mogen uitvoeren. Eygelshoven is een dorp behorende bij gemeente Kerkrade, gelegen in het zuidoosten van de provincie Limburg.

De bewoners hadden zelf de beide compartimenten vrij van puin gemaakt. Waardoor het voor ons erg prettig werken was.

Kenmerken van de kruipruimte waren:

  • Deels  houten en betonnen vloer
  • Hoge kruipruimte
  • Geen koudebruggen
  • Vochtproblemen
  • Muffe lucht
  • Schone kruipruimte

Verrichte isolatie werkzaamheden

De woning had twee kruipruimte compartimenten, waarvan één grote ruimte met een houten vloer en de andere ruimte met een betonnen vloer. De woonkamer had een houten vloer en daar had men het meeste last van warmte verlies. Af en toe hadden de beide ruimtes last van water, daarvoor hebben we een extra stap genomen tijdens de isolatie stappen.

Bodem aanpak

Om opkomend vocht te onderdrukken hebben we als eerste een laag noppenfolie aangebracht over de gehele bodem van de kruipruimte. Vervolgens hebben we de TONZON bodemfolie aangebracht en vastgezet tegen de muren met een goede opstaande rand.

Onderzijde vloer

Na het aanpakken van de bodem in de kruipruimte compartimenten hebben we zowel onder de houten vloer als onder de betonnen vloer de TONZON thermokussens aangebracht. Deze kussens zorgen ervoor dat er een vacuum ontstaat waardoor warme lucht niet kan ontsnappen die via de vloer naar de kruipruimte trekt. De thermokussens zorgen ervoor dat de warme lucht weerkaatst.

Door het toepassen van deze stappen in vloerisolatie van de kruipruimte in Eygelshoven daalde de luchtvochtigheid. Dit heeft als resultaat dat vochtproblemen en muffe luchtjes tot verleden horen. De tweeledige aanpak zorgt er tevens voor dat het binnenklimaat verbetert en dat stookkosten verminderen.

Tot slot hebben we al het overtollige materiaal en afvalstukken opgeruimd, de bewoners alles uitgelegd en kregen we een tevreden schouderklop.

Project foto’s TONZON vloerisolatie in Eygelshoven, Zuid-Limburg

Regio Kerkrade

Bent u ook woonachtig in Eygelshoven, gemeente Kerkrade, of in een nabijgelegen plaats? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Limburg

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.