Kruipruimte isolatie Eindhoven

Struyckenstraat

De Struyckenstraat ligt in de wijk Het Ven in Eindhoven (Noord-Brabant). De woningen in deze straat worden in opdracht van de woonstichting ‘thuis verbeterd. De bedoeling van dit project van ‘thuis is dat de bouwtechnische gebreken van deze woningen worden opgelost. Er komen verschillende fases aan te pas. De werkzaamheden worden uitgevoerd in ketensamenwerking. Laudy Bouw uit Eindhoven is een van de ketenpartners voor de eerste renovatie fase. Zo zijn de woningen voorzien van vloerisolatie en kruipruimte ventilatie.

Kenmerken van de kruipruimtes in de Struykenstraat (Eindhoven):

  • Weinig tot geen ventilatie
  • Vochtig
  • Koude vloeren

Vanuit BROA vloerisolatie hebben wij in opdracht alle gerenoveerde woningen welke volgens het bouwbesluit, luchtdicht zijn opgeleverd, achteraf voorzien van kruipruimte ventilatie middels een boorgat naar de kruipruimte en afgedekt met een kruipruimte ventilatie rooster, speciaal voor renovatie en na-ventilatie projecten.

De stappen in ketensamenwerking

Stap 1: kruipruimte bodemfolie
Er is  TONZON bodemfolie op de vloer van de kruipruimte aangebracht. Deze stevige damp dichte bodemfolie zorgt ervoor dat de kruipruimte goed beschermd is tegen optrekkend vocht.

Stap 2: vloerisolatie door thermokussens
Tegen de onderzijde van de vloer zijn thermokussens van TOZON bevestigd. Door deze aanpak kan de warmte in het huis niet meer zo snel wegtrekken via de vloer. Hierdoor heeft u dus minder warmteverlies en dus lagere stookkosten op termijn. Zeker in de wintermaanden is er een grote besparing te halen.

Stap 3: kruipruimte ventilatie
Voor de woningen die volgens bouwbesluit luchtdicht zijn afgeleverd hebben we kruipruimte ventilatie aangebracht door middel van een boorgat in combinatie met een ventilatie rooster om af te dekken. Deze methode wordt speciaal gebruikt voor renovatie en na-ventilatie projecten. De ventilatiekoker wordt geplaatst in het boorgat. En het ventilatie rooster wordt bevestigd aan de voorgevel van de woning. Dit zorgt voor een droge kruipruimte en bovenliggende vloer.

Project foto’s: Kruipruimte isolatie en ventilatie in Eindhoven

Regio Eindhoven

Bent u ook woonachtig in de regio Eindhoven? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Eindhoven e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.