Ventilatie kruipruimte Hedel

Een vochtige kruipruimte in Hedel zorgde voor veel overlast en dreef de bewoners tot actie. Het waren zeer gastvrije mensen. We hebben als eerste een kruipruimte inspectie uitgevoerd om een goed beeld te krijgen van de ruimte, en eventuele compartimenten onder de grond. We kwamen erachter dat het woonkamer compartiment erg vochtig was. Vervolgens hebben we vanuit een berekening bepaald waar en hoeveel ventilatiekanalen aangebracht dienden te worden. Bij kruipruimte ventilatie is het van belang dat er een goede luchtstroom op gang kan komen die ervoor zorgt dat de ruimte droogt. Hiernaast hebben we ook vloerisolatie aangebracht. Het was een mooi totaalpakket.

Kenmerken van de kruipruimte in Hedel:

  • Erg mooie kruipruimte;
  • Rechttoe, rechtaan;
  • Vochtig;
  • Weinig tot geen ventilatie.

BROA vloerisolatie is een specialist in het aanbrengen van kruipruimte ventilatie en vloerisolatie en is werkzaam in de regio Hedel.

DE DRIE STAPPEN

Stap 1: Aanpak van de bodem
Allereerst hebben we de TONZON bodemfolie op de vloer van de kruipruimte aangebracht. Deze stevige dampdichte bodemfolie zorgt ervoor dat de kruipruimte goed beschermd is tegen optrekkend vocht. We brengen deze folie aan met een hoge opstaande rand tegen de muren van de kruipruimte. Dit doen we altijd machinaal zodat we zeker weten dat de folie goed vastzit. Door middel van deze techniek krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer in de kruipruimte.

Stap 2: Aanpak van de vloer
De volgende stap is het isoleren van de vloer. Tegen de onderzijde van de vloer/plafond van de kruipruimte zijn thermokussens van TOZON bevestigd. Door deze aanpak kan de warmte in het huis niet meer zo snel wegtrekken via de vloer. Hierdoor heeft u dus minder warmteverlies en dus lagere stookkosten op termijn. Zeker in de wintermaanden is er een grote besparing te halen.

Stap 3: kruipruimte ventilatie in Hedel
Als kruipruimte specialisten weten wij precies waar we op moeten letten. Op basis van de inspectie hebben we voor de situatie in Hedel besloten om extra ventilatie gaten bij te boren voor een betere luchtstroom in de kruipruimte. Daarna hebben we ventilatiekokers geplaatst in de boorgaten. Vervolgens zijn de ventilatieroosters bevestigd. Goede ventilatie van uw kruipruimte zorgt namelijk voor een droge kruipruimte en bovenliggende vloer.

Project foto’s: Kruipruimte ventilatie en vloerisolatie in Hedel

Regio Hedel

Bent u ook woonachtig in de regio Hedel? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Hedel e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.