Vloerisolatie Best

Wagenmaker

Bewoners in Wagenmaker uit de gemeente Best in Noord-Brabant wilden graag hun kruipruimte laten isoleren. Ze hadden veel last van vocht in hun woning en de kruipruimte bleek ook erg vochtig te zijn. De bewoners vonden het belangrijk om dit probleem op te lossen en zodoende zijn wij ingeschakeld om de vloer beter te isoleren. De kruipruimte van deze bewoners was een mooie rechte ruimte. Hierdoor konden wij gemakkelijk aan de slag.

Kenmerken van de kruipruimte in Wagenmaker Best:

  • Vochtig in de kruipruimte
  • Druppels tegen de ondervloer
  • Hoge luchtvochtigheid in de woning

Wagenmaker ligt in de wijk Best in het plaatsje Best in Brabant. De meeste woningen uit deze wijk komen uit de jaren 70 en zijn bijna allemaal voorzien van een kruipruimte. Een kruipruimte die niet voorzien is van een goede vloerisolatie kan last krijgen van een te hoge vochtigheidsgraad in de kruipruimte waardoor de gehele woning last krijgt van vocht. Tijd om hier wat aan te gaan doen. Vanuit BROA vloerisolatie hebben we twee onderdelen aangepakt om dit vochtprobleem te verhelpen. We hebben gekozen voor het aanbrengen van een bodemfolie op de grond en thermokussens aan de onderkant van de vloer.

De twee stappen

Stap 1: aanpak van de bodem
Allereerst hebben we een laag noppenfolie aangebracht voor het optrekkend vocht uit de bodem. Vervolgens hebben we de TONZON bodemfolie aangebracht als tweede laag. Deze bodemfolie wordt over de gehele vloer aangebracht met een hoge opstaande rand tegen de muren van de kruipruimte. We bevestigen deze folie machinaal zodat we zeker weten dat de folie goed vastzit. Door middel van deze techniek krijgt optrekkend vocht vanuit de bodem geen kans meer in deze kruipruimte.

Stap 2: aanpak van de vloer
Na het plaatsen van de bodemfolie is de onderkant van de vloer aan de beurt. TONZON vloerisolatie kent namelijk een tweeledige aanpak. Voor het tweede onderdeel van de vloerisolatie maken we gebruik van de zogenoemde thermokussens. Deze folie wordt in de vorm van luchtzakken tegen de onderzijde van de vloer aangebracht. De luchtzakken zorgen ervoor dat de warme lucht, die door de vloer naar beneden komt, wordt teruggekaatst naar boven. Op deze manier blijft de vloer beter op temperatuur. Hierdoor heeft u dus minder warmteverlies en dus lagere stookkosten op termijn. Zeker in de wintermaanden zal het een hoop schelen.

Project foto’s: Vloerisolatie in Best Wagenmaker

Regio Best

Bent u ook woonachtig in de regio Best Wagenmaker? En heeft u een kruipruimte onder uw woning? Heeft u last van vochtproblemen, nare luchtjes uit de kruipruimte of een koude vloer? Vraag een gratis vloerisolatie advies aan.

Vloerisolatie advies Best e.o.

Neem eenvoudig contact op door te bellen naar 085-3301100 of vraag een vrijblijvende offerte aan.