De 7 tekenen dat uw vochtige kruipruimte voor problemen zorgt

Een vochtige kruipruimte zorgt niet alleen voor problemen in uw kruipruimte, maar ook in de rest van uw huis. Te veel vocht is op den duur zowel voor uw huis als uw gezondheid schadelijk.

Herkent u één of meerdere van de hieronder genoemde problemen? Dan raden wij sterk aan om te informeren naar kruipruimte ventilatie en vloerisolatie om van uw vochtige kruipruimte af te komen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor advies.

Hoe herkent u een vochtprobleem in uw huis?

Dit zijn de zeven meest voorkomende problemen waaraan u een vochtprobleem in uw huis herkent? Is alles bij u van toepassing? Wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op. Ook wanneer u meerdere punten herkent, is dat een duidelijk teken van een gebrek aan of slechte kruipruimte ventilatie.

Nummer 1: Muffe geur in huis

Probleem nummer één is een vervelende bedompte en muffe geur in huis. Deze lucht ruikt u vaak in de aparte fietsenschuurtjes van een flat of rijtjeshuis. Ruikt u het in uw huis? Dan is dit een duidelijk teken van een vochtprobleem, veroorzaakt door een vochtige kruipruimte.

Deze muffe geur ontstaat door stilstaande lucht en vocht dat nergens naartoe kan. Dit kan nergens naartoe omdat uw kruipruimte niet of niet meer goed geventileerd wordt.

Nummer 2: Vocht – en schimmelplekken net boven de plinten

Ontstaan er natte plekken net boven uw plinten? Worden het er steeds meer of verschijnen er nu ook schimmelplekken? Dan is het tijd om de ventilatie van uw kruipruimte te laten checken.

Vocht – en schimmelplekken boven uw plinten wijzen op een vochtprobleem in uw kruipruimte en daarmee ook in uw huis.Nummer 3: Veel zilvervisjes, pissebeden en spinnen

Beestjes zoals zilvervisjes, pissebedden en spinnen vertoeven graag in vochtige ruimtes zoals uw kruipruimte. Maakt u de kruipruimte open en ziet u heel veel van deze beestjes? Of ziet u regelmatig deze beestjes door uw huis lopen? Dan kan het zijn dat uw kruipruimte niet goed geventileerd wordt en dat uw vloer niet goed geïsoleerd is.

Neem gerust vrijblijvend contact op voor advies en informatie. Komen we tot de conclusie dat u kruipruimte ventilatie en/of vloerisolatie nodig heeft? Dan maken we graag een offerte op maat voor u.

Nummer 4: Loslatend behang, stucwerk of verf net boven uw vloer

Net zoals vocht – en schimmelplekken boven uw vloer wijzen op slechte kruipruimte ventilatie en vloerisolatie, herkent u dit ook aan loslatend behang, stucwerk en verf.

Doordat deze materialen vochtig worden, zullen ze op den duur gaan brokkelen en loslaten. U ziet dit ook vaak op plafonds als er bijvoorbeeld een leiding lekt.

Komt dit voor op uw muren net boven de vloer? Dan is dit waarschijnlijk een teken dat uw kruipruimte niet goed geventileerd wordt.

Nummer 5: Condensplekken op ramen

Ontstaan er sinds kort steeds meer condensplekken op uw ramen? Dan kan dit wel eens een teken zijn van slechte kruipruimte ventilatie en een gebrek aan vloerisolatie.

Condens ontstaat door vocht dat niet kan ontsnappen, het zit als het ware vast in uw huis. Het hecht zich dan aan uw ramen. Heeft u dit probleem in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande problemen? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor een offerte voor kruipruimte ventilatie en vloerisolatie.

Nummer 6: Opgehangen was in huis droogt minder snel

Hangt u uw was binnen op en is het na een dag nog steeds niet droog. Voelen sommige kledingstukken nog vochtig aan, terwijl u altijd uw was binnen hangt? Kortom het duurt steeds langer voordat uw was droog is.

De oorzaak hiervan is een vochtprobleem in uw huis of kruipruimte. Als vocht niet kan ontsnappen, zit het vast in een ruimte of in hun hele huis. Natte kleding wordt daardoor niet droog en op droge muren ontstaan juist vochtplekken.

Nummer 7: Hogere energierekening

Misschien denkt u: dat is wat ver gezocht, maar een hogere energierekening kan ook veroorzaakt worden door vochtproblemen en slechte vloerisolatie in huis.

Wordt uw was niet droog? Blijft uw vloer koud? Dan zet u waarschijnlijk de verwarming hoger om deze problemen op te lossen. Het meer gebruiken van de verwarming, verhoogt de stookkosten en zorgen op den duur voor een hogere energierekening.

U wilt uiteraard uw problemen zo snel mogelijk oplossen, neem daarom snel en vrijblijvend contact op met een kruipruimte ventilatiespecialist.

Vraag BROA vloerisolatie om uw kruipruimte te ventileren

Ook voor het op orde brengen van de ventilatie in uw kruipruimte, bent u bij ons aan het juiste adres. Door het gebrek aan kruipruimte ventilatie of het niet goed aanbrengen van de ventilatie ontstaat er vocht en kan radon zich ophopen in de kruipruimte. Voorkomen is beter dan genezen.

BROA, uw specialist op gebied van kruipruimte ventilatie

8,8/10 Beoordeling
We hebben in een korte tijd al duizenden projecten met succes afgerond. Onze klanten waarderen onze diensten dan ook met een 8,8 uit 10.

Deskundigheid in kruipruimte ventilatie
Voor het aanbrengen van kruipruimte ventilatie heeft u in ons een betrouwbare partner gevonden. Door het gebrek aan kruipruimte ventilatie of het niet goed aanbrengen van de ventilatie ontstaat er vocht en kan radon zich ophopen in de kruipruimte.

Wilt u graag advies over kruipruimte ventilatie? Bel ons gerust: 085 330 11 00.

Voorkomen is vaak beter dan genezen, dus vermoedt u dat uw kruipruimte niet goed geventileerd is? Neemt u dan snel vrijblijvend contact met ons!

Respect voor uw leefomgeving
Wij vinden de simpele dingen belangrijk, zoals een handje geven bij binnenkomst en het niet vervuilen van uw huis. Om kruipruimte ventilatie aan te brengen moeten we uiteraard de kruipruimte in en boren. Dit zorgt voor allerlei viezigheid, dit zullen we uiteraard na afloop van de werkzaamheden netjes opruimen.

Garantie en service
BROA is geen eendagsvlieg, daarom geven wij garantie op het geleverde werk. We zijn toekomstgericht en daarom ligt de druk bij ons niet op commercieel verkoop, maar op het helpen van klanten en het samen zoeken naar oplossingen.

Geautomatiseerde bedrijfsprocessen
Uw voordeel hiervan is, is dat we u snel kunnen helpen. Door onze processen zijn we een goed georganiseerd bedrijf. Iedereen heeft zijn of haar eigen taken om uit te voeren binnen het bedrijf, maar we ondersteunen elkaar ook waar nodig.

VCA gecertificeerd
Veilig werken staat bij ons voorop, daarom zien wij erop toe dat al onze medewerkers in het bezit zijn van een VCA certificering en de benodigde veiligheidspapieren.

Daarnaast streven wij er ook naar om het personeel intern op te leiden, voor meer en bredere kennis waar u weer veel voordeel van heeft.

Binnen 24 uur contact
De backoffice en klantenservice zijn goed bereikbaar tijdens kantooruren. U hoeft bij ons niet eindeloos naar de wachtmuziek te luisteren. Buiten kantooruren kunt u uw boodschap inspreken, waarna wij binnen 24 uur contact met u opnemen.

Uiteraard kunt u ons 24/7 mailen. Uw mailtjes worden ook binnen 24 uur beantwoord.

Vraag BROA vloerisolatie om uw kruipruimte te ventileren

Ook voor het op orde brengen van de ventilatie in uw kruipruimte, bent u bij ons aan het juiste adres. Door het gebrek aan kruipruimte ventilatie of het niet goed aanbrengen van de ventilatie ontstaat er vocht en kan radon zich ophopen in de kruipruimte. Voorkomen is beter dan genezen.

Oorzaken van vocht vanuit uw kruipruimte

Mensen produceren dagelijks liters vocht en geven dit af. Dit maakt, in combinatie met bouwkundige problemen in uw huis, dat vochtproblemen schadelijk worden voor u en uw leefomgeving.

Bij de bouwkundige problemen, speelt de kruipruimte een grote rol. Wij zien vaak de volgende problemen met een kruipruimte:

Optrekkend vocht vanuit de bodem

Het optrekkende vocht komt via de bodem van uw kruipruimte, fundering en (spouw-)muren uw huis binnen. Via de vloer, wanden en spouw trekt het vocht omhoog als het nergens anders heen kan.

Het gevolg hiervan is dat vochtplekken zichtbaar worden net boven plint. Verf, behang of stucwerk laat daardoor los en er kunnen schimmelplekken ontstaan.

Koudebruggen via constructie in huis en kruipruimte

We zullen eerst toelichten wat koudebruggen zijn:

U heeft de verwarming aan staan en de lucht in uw huis warmt lekker op. Maar warme lucht koelt enorm af bij een koude muur of vloer. Dus het is in het midden van bijvoorbeeld uw woonkamer lekker warm, maar de vloer niet en als u dichterbij de muren gaat staan voelt het daar ook koud aan.

Objecten die afkoelen moeten vocht kwijtraken, maar wanneer dit niet kan door slechte ventilatie, ontstaat er condens. Deze condensdruppels hechten zich aan koude oppervlakken. Dit zorgt vervolgens weer voor vochtplekken of zichtbare condensdruppels.

Condensatie in uw huis en kruipruimte

De oppervlakken waar condens zich aan hecht zijn vaak de plekken in uw huis waarbij er een directe verbinding is tussen de kou die van buiten komt en de binnenkant van uw huis.

Dit zijn bijvoorbeeld de kozijnen, de betonnen draagconstructie, de vloer van een niet geïsoleerde kruipruimte of vervuiling van een spouwmuur.

Daarnaast ontstaat er ook ook condensvorming als koude en warme lucht als het ware botsen. Vanuit de bodem onder uw kruipruimte die vaak koud en vochtig is trekt kou en vocht omhoog uw kruipruimte in. Vanwege het temperatuurverschil met de lucht in de kruipruimte zal en condens ontstaan.

Lekkage in de kruipruimte

Een lekkage in uw huis heeft u vaak snel opgemerkt. Maar de oorzaak is vaak lastiger te achterhalen.

Een lekkage kan een gevolg zijn van een bouwfout, de veroudering van uw huis of een menselijke fout tijdens werkzaamheden. Zo ontstaan er lekkages aan waterleidingen en afvoeren.

Onder uw vloer en in uw kruipruimte lopen ook leidingen die kunnen gaan lekken. In combinatie met slechte ventilatie zal dit vocht ophopen en voor vervelende problemen zorgen.

Het is daarom heel erg belangrijk dat u een vochtige kruipruimte tegengaat door het laten aanbrengen van de juiste kruipruimte ventilatie en vloerisolatie.

Vochtproblemen in uw huis aanpakken

Als de vochtproblemen in uw huis veroorzaakt worden door een vochtige kruipruimte, dan heeft u in ons een betrouwbare partner gevonden op uw problemen op te lossen.

Door betere kruipruimte ventilatie en de juiste vloerisolatie aan te brengen behoren vochtproblemen in uw huis tot het verleden.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus bij het kopen van een nieuwe woning of het verbouwen van uw huidige woning, kunt ook direct om advies vragen met betrekking tot ventilatie in de kruipruimte.

Vraag BROA vloerisolatie om uw kruipruimte te ventileren

Ook voor het op orde brengen van de ventilatie in uw kruipruimte, bent u bij ons aan het juiste adres. Door het gebrek aan kruipruimte ventilatie of het niet goed aanbrengen van de ventilatie ontstaat er vocht en kan radon zich ophopen in de kruipruimte. Voorkomen is beter dan genezen.

Veelgestelde vragen

Ik heb water in de kruipruimte staan, moet ik dan mijn kruipruimte ventileren?
Vocht en water in de kruipruimte zijn inderdaad tekenen dat de kruipruimte niet goed geventileerd wordt. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor uw vochtige kruipruimte te bespreken.

Ik heb geen kruipruimte, hoe kan ik dan mijn vloer isoleren?
Het antwoord daarop is helaas niet zo makkelijk. Zonder kruipruimte kunnen wij geen kruipruimte ventilatie en vloerisolatie aanbrengen. Heeft u budget voor een grote verbouwing? Dan kunt u uiteraard een kruipruimte laten uitgraven van ongeveer 20 cm diep onder uw huidige vloer.

Wilt u een nieuwe vloer laten aanleggen in uw huis? Dan kunt u ook nog een andere optie overwegen: U laat uw nieuwe vloer iets hoger plaatsen, zodat daar onder een luchtruimte ontstaat die we wel kunnen isoleren.

Wat is de rd waarde?
Dit is de warmte weerstand waarde. Hoe hoger het getal, hoe beter het isoleert, ofwel warmte tegenhoudt.

Wat is de rc waarde? 
Dit is een optelsom van alle RD waardes bij elkaar, dus de RD van het isolatiemateriaal plus de RD van de constructie van de vloer. Een geïsoleerde vloer dient minimaal 3,8 rc te hebben.