Energieverlies in beeld met warmtescan

De koude dagen staan voor de deur. Deze week hebben ze in sommige delen van het land zelfs al de auto kunnen krabben. Wanneer het buiten koud is, gaan we binnen vaak weer goed stoken. De verwarming hoog en met een kop thee en goede film op de bank. Maar wat als uw woning kampt met energieverlies? Dan stookt u misschien voor niks. Dit betekent ’s winters torenhoge energiekosten. Zonde! Wist u dat u energieverlies in beeld brengt met een warmtescan? Wij vertellen hier meer over!

Energieverlies kruipruimte

Huizen zijn tegenwoordig heel goed geïsoleerd. Nieuwbouwhuizen halen met gemak energielabel A+, A++ of zelfs A+++. Ook oudere huizen worden goed opgeknapt als het om isolatie en duurzaamheid gaat. Dat is de reden dat de oorzaak van energieverlies dieper ligt. Energieverlies komt in de meeste gevallen voor in ruimtes die amper tot niet worden opgeknapt, zoals de kruipruimte.

Is uw woning voorzien van een kruipruimte en vermoedt u warmte- of energieverlies? De oorzaak van energieverlies bevindt zich in de meeste gevallen in de kruipruimte. Wilt u weten hoe goed uw kruipruimte is geïsoleerd? Glipt warmte in huis via kieren en gaten de kruipruimte in?

Warmtescan uitvoeren in de kruipruimte

Een warmtescan wordt uitgevoerd met een warmtebeeldcamera. Tijdens het uitvoeren van een warmtescan in de kruipruimte zijn verschillen in temperatuur in muren, vloerdelen en andere onderdelen in de kruipruimte waar te nemen. Daarbij kan met een warmtebeeldcamera geconstateerd worden waar warmte verloren gaat en hoe vocht de kruipruimte binnen kan komen. Dit is vaak niet direct met het blote oog waar te nemen. Denk aan kieren en gaten in de muren en de vloer. Door de inzet van een warmtebeeldcamera worden vochtproblemen door bijvoorbeeld het lekken van leidingen ook zichtbaar. Zodra het duidelijk is waardoor of op welke plekken warmte verloren gaat, kunt u uw energieverlies aanpakken.

Een warmtescan kunt u door verschillende bedrijven laten uitvoeren, zo ook door de kruipruimte specialisten van BROA Vloerisolatie. Bij ons worden er geen extra kosten verbonden aan het isolatieonderzoek met warmtescan in de kruipruimte.

  • energieverlies kruipruimte

Wat meten we met een warmtescan?

Bij een warmtescan worden dus koudebruggen en luchtlekken in de kruipruimte in kaart gebracht. Met een warmtebeeldcamera kunnen de volgende gebreken worden opgespoord.

  • Ontbrekende isolatie
  • Natte of uitgezakte isolatie
  • Koudebruggen
  • Kieren, naden en gaten
  • Indicatie van de luchtdichtheid van de kruipruimte
  • Lekkages
  • Bouwgebreken
  • Onjuiste detaillering

Kruipruimte isolatie gaat energieverlies tegen

Om energieverlies tegen te gaan is goede isolatie van essentieel belang. Goede isolatie maakt namelijk het verschil. De ‘bovenkant’ van het huis is in de meeste gevallen goed geïsoleerd, maar de kruipruimte wordt vaak vergeten. Een woning waarvan de kruipruimte voorzien is van voldoende isolatie zal weinig last hebben van energieverlies in huis. Een gespecialiseerd isolatiebedrijf zal na een warmtescan weten waar de kieren en gaten zitten en kan dus gericht tewerk gaan. Toch raden wij het aan om de gehele kruipruimte te voorzien van kwalitatieve isolatie, zo bent u in de toekomst ook verzekerd van een goed geïsoleerde kruipruimte. Wij werken zelf met bodemisolatie en vloerisolatie. Bodemisolatie bestaat uit bodemfolie en zorgt ervoor dat (eventueel) grondwater of vocht vanaf de grond niet via muren de woning in kan trekken. Voor vloerisolatie maken wij gebruik van thermokussens. Thermokussens voorkomen dat koude lucht of condens via de vloer niet de woning binnenkomt. Daarbij zorgen thermokussens erbij dat de vloer warmer aanvoelt.

Verduurzaam uw huis, verbeter uw energielabel

Wanneer een huis weinig tot geen energieverlies heeft, krijgt uw woning een duurzamer energielabel. De eerste stap die u hoort te zetten wanneer u het energielabel van uw huis wilt verbeteren, is woningisolatie. Onder woningisolatie valt dubbel glas in de ramen, de verschillende vormen van muurisolatie zoals binnenmuurisolatie, buitenmuurisolatie en spouwmuurisolatie, maar ook het isoleren van de kruipruimte. Een goed geïsoleerde woning, weinig tot geen energieverlies, duurzaam energielabel en een milieubewust huis zorgen voor een hogere waarde van de woning en bespaart u een hoop onnodige maandelijkse energiekosten.

Wilt u energieverlies in de kruipruimte tegengaan?

Er zijn meerdere bedrijven in Noord-Brabant die u kunt benaderen om een warmtescan in de kruipruimte voor u uit te voeren, waaronder BROA Vloerisolatie. Met een gespecialiseerd en ervaren team voorzien wij u van gedegen en professioneel advies. Wij geven advies en u bepaalt zelf welke stappen wij voor u mogen ondernemen.

Vloerisolatie specialist

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen?

Kunnen wij iets voor u betekenen? Heeft u een kruipruimte en wilt u een warmtescan laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf? Vindt u uw energiekosten wel erg hoog en denkt u dat deze kosten lager kunnen worden? Wilt u een kruipruimte inspectie laten uitvoeren of kunnen wij helpen bij het leggen/aanbrengen van bodemisolatie, vloerisolatie of kruipruimte ventilatie? Neem dan gerust contact met ons op en onze specialisten helpen u graag.