De toekomst is aan het duurzame isolatiemateriaal: folie

Het was groot nieuws en het zal ongetwijfeld gigantische gevolgen hebben voor de manier waarop we wereldwijd de strijd tegen klimaatverandering voeren. Onlangs greep de rechtbank in Den Haag in bij de beleidsvoering van Shell, omdat het energieconcern niet genoeg haast maakte met het terugdringen van zijn CO2-uitstoot. Ambities op de lange termijn zijn niet meer toereikend, oordeelde de rechter: Shell moet er zorg voor dragen dat zijn uitstoot al in 2030 met 45 procent teruggedrongen is.

Nu Shell gedwongen is het goede voorbeeld te geven, zullen andere bedrijven – groot en klein – dat voorbeeld moeten volgen. Dat is natuurlijk een goede zaak. Uiteindelijk moeten we er met z’n allen voor zorgen dat we een leefbare planeet achterlaten voor de generaties na ons. Ook de isolatiemarkt zal zijn steentje daaraan bijdragen.

En dat willen we ook! Bij BROA Vloerisolatie denken we al langer na over duurzame isolatievormen en over de koers die we hierin willen varen. De toekomst is aan de folie, daar zijn we van overtuigd. Herbruikbare folies genieten – zeker door een groene bril gezien – de voorkeur boven pur, het materiaal polyuretheen dat van oudsher de standaard was voor isolatie van de vloer.

Isoleren en ventileren vloer

Folie maakt al deel uit van de vaste werkwijze van BROA Vloerisolatie, die in grote lijnen een driestappenplan volgt. Stap één is het isoleren van de vloer zelf. Dat gebeurt net onder de vloer, in de kruipruimte. Daarvoor werd in de traditionele werkwijze altijd pur gebruikt. Stap twee is het ventileren van de vloer, zodat eventuele vochtige lucht vanuit de kruipruimte kan ontsnappen. Zo voorkom je vochtplekken en schimmels, nare luchtjes en overlast van allerlei kleine beestjes in huis. De derde stap is het afdekken van de bodem van de kruipruimte. Dat doen we met folie. Dit is een cruciaal aspect van de vloerisolatie. De folie houdt de kou van de vloer van de kruipruimte buiten. Daarmee gaan we nieuwe vochtvorming tegen.

Vloerisolatie folie

Wij denken dat folie ook de standaard wordt in de eerste stap, dus in de isolatie van de vloer. Het zal dan pur en andere gebruikte isolatiematerialen vervangen. Isolatiefolie – een kunststof folie voorzien van een zilveren laag – wordt steeds sterker en beter en is een volwaardige optie geworden. De betere kwaliteit maakt de folie herbruikbaar bovendien, waardoor het een zeer duurzaam materiaal is en geen (of een aanzienlijk kleinere) carbon foot print achterlaat.

Elektrisch rijden

Bij BROA Vloerisolatie gebruiken we hiervoor de hoogwaardige isolatiefolie van TONZON. We zijn daarnaast bezig met een folie onder eigen label. Een volgende verduurzamingsslag in onze eigen bedrijfsvoering wordt de overstap naar elektrisch vervoer. Daarmee hebben we tot dusverre gewacht. We werken in het hele land en wilden er wel zeker van zijn dat elektrische bedrijfswagens voldoende bereik hadden. Die ontwikkelingen gaan nu zo snel dat we verwachten begin 2022 elektrisch te rijden.

Duurzame vloerisolatie

Als Shell het kan, kunnen wij het ook. Wij willen niet afwachten tot onze branche iets ‘opgelegd’ wordt van hogerhand. Als wij op duurzamere wijze vloeren isoleren kunnen, dan doen we dat met plezier. Die investering betaalt zichzelf altijd terug. We zijn er namelijk van overtuigd dat de consument inmiddels ook doordrongen is van het feit dat we zuinig moeten zijn op onze planeet en daar zijn of haar keuzes van laat afhangen.

Vloerisolatie specialist

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen?

Kunnen wij u voorzien van nog meer informatie over kruipruimte isolatie? Wilt u kruipruimte ventilatie aan laten leggen in de kruipruimte? Of heeft u last van luchtlekken in huis en kunnen wij de oorzaak achterhalen met een warmtescan? Neem dan gerust contact met ons op en onze specialisten helpen u graag.