Hoe verbeter ik de luchtvochtigheid in huis?

Wist u dat een gemiddeld gezin tussen 10 en 15 liter vocht per dag produceert? U verandert hier nauwelijks wat aan. U zult toch echt moeten koken, wassen en natuurlijk ademen. Condens op ramen en spiegels is een voorteken en vocht in huis kan op termijn problemen veroorzaken voor uw gezondheid. Dit teken van een hoge luchtvochtigheid is gemakkelijk te zien, maar heeft u ook weleens gekeken in uw kruipruimte? Als daar condensatie optreedt, zijn de gevolgen niet te overzien. In overleg met een isolatiespecialist kan dit probleem voorkomen worden.

Oorzaken van vocht in kruipruimtes

Eén van de oorzaken van een hoge luchtvochtigheid onder de vloer, is een hoge stand van het grondwater. Ook een breuk in de riolering kan ervoor zorgen dat er water in de kruipkelder komt. Het water in de kruipruimte kan enige tijd in uw kruipruimte blijven staan, trekt langzaam weg of dit water verdampt op den duur. Wanneer een kruipruimte niet goed geïsoleerd en geventileerd is, wordt het vocht niet goed afgevoerd en blijft u hoe dan ook met een vochtprobleem zitten. Dit probleem is slecht voor uw gezondheid en voor uw woning. Goede vloerisolatie en kruipruimte ventilatie is dus van groot belang.

  • Luchtvochtigheid in huis verbeteren

Risico’s en gevaren

Een hoge luchtvochtigheid in uw kruipruimte heeft grote gevolgen. Schimmels en bacteriën gebruiken deze plaats graag als broeinest. Ook ongedierte als muggen, zilvervisjes en kakkerlakken houden van een vochtige kruipruimte. Het vocht zorgt ervoor dat u tocht ervaart en uw huis gaat muf ruiken wanneer damp omhoog trekt en condenseert tegen de muren. Ook ziektekiemen hebben op die manier gemakkelijk toegang tot uw woonruimte. U bent niet alleen zelf, maar ook uw woning is de dupe van een hoge luchtvochtigheid onder de vloer. Omhooggetrokken vocht beschadigt de fundering en de muren. Ook behang en stucwerk laat op den duur los en leidingwerk gaat roesten. De schade die aangebracht kan worden door een vochtige kruipruimte is niet te overzien.

Bescherm uzelf én uw woning

De combinatie van kruipruimte ventilatie en TONZON vloerisolatie, de combinatie van thermoskussens en bodemfolie, zorgt ervoor dat de hoge luchtvochtigheid verlaagd wordt en dat het vocht in uw kruipruimte geen kans krijgt om schade aan te richten. Zo voorkomt u de bovengenoemde problemen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken om de onderste regionen van het huis en vergroot u uw woongenot.

Hulp nodig bij een vochtig huis?

Wilt u isolatie die vakkundig en met kennis is gelegd? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl