Wel of geen bouwkundige keuring?

Prachtig! Samen met uw partner, of misschien wel alleen, kocht u een huis. U bent verliefd op de woning en met dit heerlijke weer is het helemaal een plaatje! Ach, en al zou het regenen. Dan nog schijnt voor u de zon. Tijdens de bezichtiging rook het heerlijk fris in uw droomhuis, alles leek goed te kunnen luchten, de oude bewoners waren ontzettend aardig en de makelaar deed daar nog een schepje bovenop! Geen reden tot zorgen, zou u denken…

Nieuwe woning met kruipruimte?

Het is spannend, maar toch bent u dolenthousiast om in uw nieuwe woning te trekken! De nieuwe woning bevat wel een kruipruimte, maar daar komt u toch nooit. Totdat er wat mis is en dat willen we graag voorkomen. Normaal gesproken heeft u er natuurlijk niets te zoeken, maar wat nu als de grond er nat is? En schimmels en vocht hun weg naar de begane grond vinden? Dan zult u er toch eens een kijkje in moeten nemen.

Bouwkundige keuring

Nou willen wij u niet uit uw droom halen hoor, maar er bestaat een kans dat de kruipruimte van uw nieuwe huis nog nooit behandeld is. En om een nachtmerrie te voorkomen, kunt er toch het beste eens naar laten kijken. We begrijpen dat u vast zult twijfelen over wel of geen bouwkundige keuring. De kosten lopen natuurlijk hoog op bij het kopen van een huis en zo op het eerste gezicht lijk zo’n keuring helemaal niet nodig.

Wat is een bouwkundige keuring?

Bij een bouwkundige keuring doet een onafhankelijke partij een visuele keuring. Zij geven u dan verslag over de bouwkundige staat van de woning. Zo weet u welke kosten er op zeer korte termijn zijn, maar ook welke kosten er in de toekomst te wachten staan.

Bij zo’n keuring wordt er ook onder de vloer gekeken. Daarbij krijgt u een verslag over de staat van de kruipruimte. Vocht in de kruipruimte kan namelijk de vloer en constructie van een huis aantasten.  Dat wil niet zeggen dat een huis direct onbewoonbaar wordt, maar wel dat schimmels er broeien en hout of beton kan gaan rotten.  Daardoor krijgt u stank in huis, komen er bij warm weer gassen in huis en wordt de vloer maar niet warm bij koud weer.

Het snel laten behandelen van een slecht geïsoleerde en geventileerde kruipruimte zorgt direct voor een fijnere leefomgeving en voorkomt dat kelder en kruipruimte onbruikbaar worden.

Waarom kruipruimte isolatie en ventilatie zo belangrijk is

Wanneer u een nieuw huis koopt wilt u er ook optimaal van kunnen genieten. Een kruipruimte zonder isolatie en ventilatie kan dit beïnvloeden. Vaak begint het met vieze luchtjes in huis. Men ruikt ze wel, maar het is moeilijk aan te wijzen waar de muffe geur vandaan komt. Die is dus afkomstig uit de kruipruimte.

De geur wordt veroorzaakt door stilstaand water en schimmels. Door natuurlijke tocht in huis word die geur de ruimte in gezogen. Het is niet alleen onprettig maar ook nog eens slecht voor uw gezondheid. Het slaat aan op uw longen en is een bron voor veel verschillende soorten allergieën.

Daarnaast werken kruipruimte isolatie en ventilatie kostenbesparend. Droge lucht warmt namelijk makkelijker op dan koude lucht. Hierdoor zullen de energiekosten dalen. Ook kan de warme lucht niet meer via kieren verdwijnen naar de kruipruimte.

Dus, wilt u af van vieze luchtjes in huis? Een gezonde leefomgeving? En ook nog eens kosten besparen? Dan bent u bij BROA Vloerisolatie aan het juiste adres!

Meer informatie?

Wilt u eens goed naar uw kruipruimte laten kijken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Want ook hier geldt: liever voorkomen dan genezen. En daar helpen wij u graag bij.