Vloerisolatie bij vloerverwarming aanbrengen

Help! Ik heb net vloerverwarming aan laten leggen, maar het is nu warmer onder de vloer dan boven de vloer! Wat nu?
Een vervelend probleem en een vraag die we regelmatig terug zien komen.  De warmte gaat verloren terwijl de stookkosten oplopen en dat was nou precies niet de bedoeling van het aanschaffen van vloerverwarming.

Hoe komt het dat de warmte weglekt?

Vloerverwarming is populair en wordt steeds vaker aangebracht. Dat is niet gek want als het goed werkt is vloerverwarming heerlijk! Maar voor een goede vloerverwarming is er wel een degelijke vloerisolatie nodig. De warmte trekt anders namelijk weg via de kruipruimte. Met als resultaat dat u dus stookt voor een opgewarmde aarde onder het huis.

Wij benadrukken hierbij het woord degelijk omdat we in veel huizen met vloerverwarming wel purschuim aantreffen of EPS-isolatie, maar geen van beiden gaan wegtrekkende warmte tegen. Daarom raden wij alsnog aan TONZON thermoskussens aan te schaffen. Want de warmte die uw woning dan ontglipt wordt direct weer teruggekaatst zodat u geen warmteverlies ondervindt. Dit geldt voor zowel nieuwbouwwoningen als bestaande woningen. Want deze worden veelal verkocht als goed geïsoleerd, maar vaak is er nog geen sprake van kruipruimte isolatie.

  • Vloerverwarming vloerisolatie

Waarom TONZON thermoskussens?

Een vloerverwarming is pas écht effectief met de thermoskussens van TONZON. Het is een revolutionaire isolatiemethode die de thermosfles eigenlijk flexibel heeft gemaakt. Zo zou u de werking van de thermoskussens wel kunnen zien!

Waar andere vloerisolatie methodes de warmte permanent naar onderen uitstralen, blokkeren de thermoskussens deze uitstraling volledig. Dus wanneer u ’s avonds de thermostaat terugdraait, komt de warmte uit de kussens opnieuw terug in uw vloer. Zo wordt uw vloer weer warm en bij een nieuwe dag brengt u de vloer ook weer sneller op temperatuur. Ideaal, toch?

Bij het juist isoleren van een kruipruimte komt ook altijd een goede ventilatie kijken. Daarmee voorkomt u onaangename geuren in huis en weert u schimmels, veroorzaakt door vochtproblemen.

Meer informatie?

Wilt u ook genieten van een aangename temperatuur in huis en lagere energiekosten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten door te bellen naar: 085-3301100