Wat is bodemhygrolatie?

Bodemhygrolatie, een nieuwe vorm van isolatie die steeds vaker gebruikt wordt. Maar wat is het precies? En wat zijn de voor- en nadelen? Onze specialist van BROA vertelt u er graag over!

Bodemhygrolatie

Bodemhygrolatie is een nieuw soort isolatiemateriaal dat veel gebruikt wordt bij vloer- en bodemisolatie. Dit materiaal bestaat uit kleine balletjes, ook wel Termoparels genoemd. Dit materiaal is niet alleen milieuvriendelijk maar ook heel effectief in isolatie. Het aanbrengen van de parels is een makkelijke klus, de parels worden namelijk los in de kruipruimte gespoten. Dit betekent dat de kruipruimte dus niet betreden hoeft te worden en daarom is deze vorm van isolatie ook geschikt voor ontoegankelijke kruipruimtes. Maar toch kent deze isolatievorm een aantal nadelen waarvan u op de hoogte moet zijn voor de aanschaf van bodemhygrolatie.

  • Bodemhygrolatie termoparels

Nadelen van bodemhygrolatie

Ten eerste is dit isolatiemateriaal, ondanks dat het op een makkelijke manier aangebracht wordt, niet bevorderlijk voor werkzaamheden. Een kruipruimte wordt door de aanwezigheid van Termoparels geheel ontoegankelijk. Mocht er in de toekomst een belangrijke leiding of kabel in uw kruipruimte om onderhoud vragen, dan moeten eerste alle parels verwijderd worden voordat de klus geklaard kan worden. Dit is heel omslachtig. Daarnaast is gebleken dat de Terrmoparels goed zijn in isoleren maar niet in staat zijn om vochtproblemen tegen te gaan. Dit betekent dat het slechts een kwestie van tijd is voordat vocht zich ophoopt en schade aan uw woning kan veroorzaken.

TONZON

Om bovenstaande redenen adviseert BROA nog altijd het merk TONZON te gebruiken bij bodem- en vloerisolatie. Dit materiaal is niet alleen makkelijk te plaatsen, effectief in isolatie en maximaal vochtwerend maar zorgt ook voor een toegankelijke kruipruimte bij eventuele werkzaamheden. TONZON vloerisolatie is effectief door de dubbele aanpak, bodemfolie en thermoskussens worden gecombineerd om het maximale rendement uit uw isolatie te halen. Door onze jarenlange ervaring kan met zekerheid gezegd worden dat dit materiaal het beste aansluit bij de wensen van de consument. TONZON zorgt voor warme vloeren, houdt vocht tegen en isoleert goed.

Hulp nodig bij bodem- en/of vloerisolatie?

Bent u op zoek naar bodem- en/of vloerisolatie? Neem dan eens contact op met een van onze specialisten. Wij staan u graag te woord en delen onze kennis om tot het beste resultaat te komen! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl