Nadelen van vloerisolatie met steenwol

Steenwol is een bekend materiaal om een huis mee te isoleren. Niet alleen voor muren en daken, maar ook zeker voor kruipruimte en vloerisolatie. Steenwol, ook wel rotswol genoemd, heeft bijna dezelfde eigenschappen als glaswol. Beide soorten wol hebben een hoge isolatiewaarde en is goedkoop in aanschaf. Steenwol en glaswol worden vaak in één ademteug genoemd. Het grote verschil zit in de hogere geluidsisolerende waarde van rotswol t.o.v. glaswol. Hoewel wol als isolatiemateriaal veel voordelen kent, zijn er zeker zoveel nadelen te benoemen.

Wat zijn de nadelen van steenwol?

Denkt u aan steenwol als kruipruimte isolatie? Denk dan voor een tweede keer na. Steenwol heeft een hoog rendement qua isoleren, maar is niet bestand tegen vocht. In uw kruipruimte, waar er een grote kans is op stijgend grondwater in de wintermaanden, kan er dan een vochtprobleem ontstaan. Vocht in uw kruipruimte kan zorgen voor schimmels en kan schade aanbrengen aan uw vloer.

Naast de vochtproblemen die u krijgt met steenwol zijn er ook mogelijke gezondheidsklachten bij het aanbrengen van steenwol. Zorg voor beschermende kleding tijdens het aanleggen. Mocht u in aanraking komen met rotswol, kan uw huid geïrriteerd raken en kunt u last krijgen van uw luchtwegen.

  • Nadelen steenwol vloerisolatie

Vloerisolatie van TONZON

Maakt u gebruik van steenwol in uw kruipruimte als vloerisolate? Laat onze specialisten de ruimte inspecteren op mogelijke vochtproblemen. Mocht u een vochtprobleem in de kruipruimte brengen wij bijpassend advies uit. BROA werkt vaak met TONZON vloerisolatie. De combinatie van bodemfolie met thermoskussens zorgt ervoor dat uw kruipruimte geïsoleerd is tegen kou en vocht. Zo kunt u optimaal genieten van een gezonde warme vloer.

Advies nodig bij steenwol isolatie?

Is uw vloer of kruipruimte aan isolatie toe maar wilt u uw gezondheid en huis niet in gevaar brengen? Kies dan voor TONZON. Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, we vertellen u er graag over! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl