Nadelen van glaswol vloerisolatie

Veel huizen zijn geïsoleerd met glaswol. Glaswol is een mineraal wolachtig materiaal dat gebruikt wordt voor het isoleren van daken, gevels, vloeren en binnenwanden. Veel mensen kiezen voor dit isolatiemateriaal omdat het makkelijk aan te brengen is. Iedere doe-het-zelver kan glaswol isolatie leggen, hier heeft u geen specialist voor nodig. En dat maakt glaswol een goedkope optie. Maar is glaswol ook de beste optie? Of is goedkoop duurkoop?

Wat zijn de nadelen van glaswol?

Glaswol blijkt, ondanks de voordelen, niet de beste optie. Ten eerste is het erg ongezond om met dit materiaal te werken. Het aanbrengen van glaswol in uw vloer, muren of dak kan huidirritaties en/of klachten aan de luchtwegen veroorzaken. Goedkoop is dus niet altijd goed. Daarnaast is glaswol niet goed bestand tegen vocht. Dit betekent dat vocht vrij spel krijgt om uw woning in te dringen. Vocht in uw woning betekent schimmels, nare geuren, ongedierte en blijvende schade. Het bestrijden van deze gevolgen brengt veel tijd, energie en kosten met zich mee. Dit maakt glaswol duurkoop.

  • Nadelen glaswol vloerisolatie

TONZON vloerisolatie

BROA adviseert om TONZON te gebruiken. Doordat onze specialisten met verschillende materiaalsoorten hebben gewerkt kunnen zij met zekerheid zeggen dat dit materiaal het meest effectief is. TONZON is bestand tegen vocht en biedt een hoog rendement. Dat voelt u aan de temperatuur van uw vloer en aan uw portemonnee! TONZON isoleert goed, zo kan uw verwarming een standje lager en dat heeft effect op uw energierekening. Zo is de investering snel terugverdiend.

TONZON staat voor de dubbele aanpak, namelijk: bodemfolie en thermoskussens. Door beide isolatiematerialen te gebruiken krijgen vocht en kou geen kans om uw woning te betreden. Zo geniet u gedurende de wintermaanden van een warme vloer en een woning zonder vochtschade.

Advies nodig bij glaswol isolatie?

Is uw vloer of kruipruimte aan isolatie toe maar wilt u uw gezondheid en huis niet in gevaar brengen? Kies dan voor TONZON. Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, we vertellen u er graag over! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl