Vochtproblemen na spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een isolatievorm waarbij er isolatiemateriaal in de ruimte tussen uw binnenmuur en buitenmuur wordt gestopt, een relatief goedkope manier van isoleren en vaak heel effectief. Echter, wordt het belang van de kruipruimte vaak over het hoofd gezien. En dat is heel jammer want het probleem waarvoor u spouwmuurisolatie heeft laten plaatsen, verplaatst zich op deze manier naar de kruipruimte. Benieuwd naar de beste oplossing? Lees snel verder!

Isolatiemateriaal

Onze specialisten zien vaak gebeuren dat het isolatiemateriaal wat gebruikt is voor de spouwmuur ook gebruikt is om de kruipruimte mee op te vullen. En dat is zonde, want deze twee vormen van isolatie vragen niet om dezelfde aanpak. Het is namelijk zo dat het isolatiemateriaal van uw spouwmuur niet effectief is in uw kruipruimte. Slechter nog, het isolatiemateriaal in uw spouwmuur veroorzaakt negatieve effecten in uw kruipruimte. Vaak wordt pur gebruikt om spouwmuren op te vullen, en pur in uw kruipruimte zorgt voor verstopping van ventilatiekanalen. Dit betekent dat uw ventilatieroosters- en kokers niet meer optimaal ventileren en dat is slecht voor de hoeveelheid vocht in uw kruipruimte. Hoe slechter de ventilatie, hoe meer vocht. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat het vocht schade aanbrengt in uw woning. Kortom, spouwmuren en kruipruimtes vragen om een andere aanpak.

  • Spouwmuurisolatie vochtproblemen

TONZON

Om te voorkomen dat uw ventilatiekanalen in de kruipruimte verstopt raken is een andere vorm van isolatie noodzakelijk. Bij BROA werken wij met het merk TONZON. Waarom? Omdat onze ervaring ons heeft geleerd dat dit isolatiemateriaal het gewenste effect en rendement kan bieden in uw kruipruimte. TONZON zorgt ervoor dat ventilatiekanalen, zonder enige vorm van belemmering, voldoende ruimte krijgen om hun werk te doen. TONZON staat bekend om de dubbele aanpak, met thermoskussens en bodemfolie bent u verzekerd van een goed geïsoleerde kruipruimte waarbij ventilatiekanalen ongestoord kunnen ventileren.

Hulp nodig bij isolatie van uw kruipruimte?

Wilt u een isolatievorm die perfect past bij uw kruipruimte? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl