Grondwater in de kruipruimte

Nederland, regenland? Helaas is niets minder waar, het aantal regendagen in Nederland is relatief hoog en niet te vergelijken met andere landen. Door de grote hoeveelheid regenwater blijft het grondwaterpeil voortdurend hoog. Dit komt omdat regenwater niet voldoende tijd en ruimte krijgt om via de verschillende grondlagen de bodem te verlaten. Voordat het regenwater de kans heeft gekregen om de grond te verlaten, is er namelijk alweer nieuw regenwater gevallen en zo blijft de grond altijd gevuld. Een flinke stijging van het grondwater kan ervoor zorgen dat uw kruipruimte onder water loopt en dat heeft negatieve effecten op uw woongenot binnenshuis. Welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen? Lees snel verder!

Vochtproblemen

Een kruipruimte gevuld met regenwater is niet gunstig. Vocht blijft ophopen en dat brengt negatieve gevolgen met zich mee. Veel vocht zorgt op den duur voor vochtschade in uw kruipruimte en na verloop van tijd ook binnen in uw woning. Daarnaast kan vocht ongedierte in uw kruipruimte aantrekken, deze zijn vaak hardnekkig en lastig te bestrijden. Ten slotte kunnen schimmels in uw kruipruimte ontstaan, het is dan slechts een kwestie van tijd voordat deze schimmels zichtbaar zijn in uw woning. Schimmels gaan gepaard met nare geuren, welke via uw vloer ruikbaar zijn in uw woning. Kortom, veel nadelen. De oplossing tegen vocht, schimmel, ongedierte en nare geuren is het probleem aanpakken bij de bron: uw kruipruimte. Met kruipruimte ventilatie en isolatie zegt u gedag tegen alle nadelen.

  • Grondwater kruipruimte

TONZON

BROA werkt graag met het merk TONZON. Deze isolatievorm heeft een hoog rendement door de dubbele aanpak. TONZON gaat namelijk gepaard met twee stappen: bodemfolie én thermoskussen. Beide isolatievormen versterken elkaar. Onafhankelijk zijn ze effectief, maar gezamenlijk zijn ze rendabel. Onze ervaring heeft ons geleerd dat TONZON de meeste waar voor je geld geeft.

Heeft u last van vocht in uw kruipruimte en wil u voorkomen dat ongedierte, schimmels en nare geuren vrij spel krijgen? Neem dan eens contact op met een van onze specialisten. We komen graag langs voor een inspectie zodat we samen een plan kunnen opstellen!

Hulp nodig?

Heeft u last van grondwater in de kruipruimte? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een van onze specialisten, wij komen graag langs voor een inspectie! Bel 085-3301100 of mail naar niels@broavloerisolatie.nl